Pappa Gregs nya, hårda kritik mot Armand Duplantis – och hans hyllade(!) drag efter tävlingen: ”Ett felbeslut!”

Armand Duplantis hyllades efter att ha druckit en öl i samband med sin senaste vinst.
Men pappa Greg är inte lika imponerad.
– Det var ett felbeslut, säger han.

Armand Duplantis vann – som vanligt – sin senaste tävling, då i Bryssel och deras Diamond League-tävling. Mondo hoppade hela 6,05 och gav sig även på att slå världsrekordet på 6,19, men fick vänta alldeles för länge på att hoppa vilket förstörde hans förberedelser.

Nya kritiken

Men det var inte därför Duplantis hyllades som mest efteråt. I stället blev en klipp tokviralt på svensken – då han tog emot en öl från en åskådare i publiken, och svepte den rakt upp och ned. Duplantis förklarade efteråt att han var noga med att den inte var drucken av, och att personen som gav honom ölen såg förtroendegivande ut.

210803 Armand Duplantis of Sweden celebrates when competing in men’s pole vault final during day 11 of the Tokyo 2020 Olympic Games on August 3, 2021 in Tokyo. Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN

Men pappa Greg, som även är Armand Duplantis tränare, var inte lika imponerad över att se bilderna.

– Nej, där tänkte han inte riktigt efter, men samtidigt kan jag förstå honom. Jag vet vem killen är som gav honom ölen och han är en belgisk stavhoppare. Så det var inte en helt okänd person, säger han till Aftonbladet.

”Ett felbeslut”

Greg Duplantis riktar nu kritik mot sin son och beslutet.

– Samtidigt måste man tänka innan man gör saker. Allt det här med dopning är så strikt nu, att minsta lilla sak kan få följder, säger han.

210704 Armand Duplantis of Sweden and Greg Duplantis during the athletics gala Bauhaus-galan, Diamond League Stockholm on July 4, 2021 in Stockholm. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Greg Duplantis fortsätter:

– Men han är ung, han lär sig och han kollar alltid vilka flaskor han dricker ur och kontrollerar att de inte är öppnade. Det var ett tillfälligt felbeslut i stridens hetta.

Armand Duplantis hoppar Diamond League-final på torsdagskvällen. 

LÄS MER: Janne Andersson slår tillbaka – efter danska jätteilskan mot svenska landslaget: ”Jag har varit tydlig…”

Få våra nyhetsbrev!