Okända detaljen bakom Duplantis nya monsterhopp – avslöjar hemligheten: "Det var en chansning..."

Okända detaljen bakom Duplantis nya monsterhopp – avslöjar hemligheten: ”Det var en chansning…”

Armand Duplantis slog sitt eget världsrekord och flög över 6,18.
Nu avslöjar 20-åringen hemligheten bakom monsterhoppet i Glasgow.
– Det var absolut en chansning, men jag visste att jag hade det i mig, säger han enligt SportExpressen.

Förra lördagen slog Armand Duplantis världsrekord på 6,17 i polska Turin och chockade hela friidrottsvärlden. Den här lördagen var det dags igen.

Duplantis världsrekord

I skotska Glasgow satte Duplantis upp ribban på 6,18 och flög över med gott om luft ned till ribban för att slå nytt världsrekord. Två världsrekord på bara en vecka är verkligen svensk idrottshistoria av 20-åringen.

200208 Armand Duplantis set the new world record by clearing 6,17 meters when competing in the men’s pole vault during the World Athletics Indoor Tour on February 8, 2020 in Torun. Photo: Aleksandra Szmigiel / BILDBYRÅN / Cop 291

Och nu avslöjar han okända detaljen bakom superhoppet under lördagen. Duplantis slog nämligen nytt världsrekord med en stav han aldrig tidigare hoppat med.

Avslöjar hemligheten

En betydligt styvare stav än den han använde till förra helgens världsrekord.
– Ja, det var premiär. Det var första gången han använde sig av den här staven i tävling. Den är lite större än staven han använde under världsrekordhoppet i Polen, lite hårdare, men det gick ju ganska bra. Så han kommer nog fortsätta med den, säger mamman och tränaren Helena Duplantis enligt SportExpressen.

200208 Armand Duplantis celebrates after setting the new world record by clearing 6,17 meters when competing in the men’s pole vault during the World Athletics Indoor Tour on February 8, 2020 in Torun. Photo: Aleksandra Szmigiel / BILDBYRÅN / Cop 291

”Mondo” erkänner själv att det var lite speciellt att plocka fram en helt ny stav för att nå den högsta höjden han någonsin nått.
– Det var lite av en chansning att använda den staven för jag har aldrig använt den tidigare. Inte ens på träning. Men det kändes så klart bra. Jag förstod ganska tidigt att det skulle bli ett nytt rekord och vägen ner till mattan… det är den absolut skönaste känslan som finns, säger han enligt kvällstidningen.
– När du använder en stav som du aldrig har testat förut vet du ju inte hur det kommer kännas, men jag kände mig aldrig orolig. Jag vet att jag har det i mig.

Dela artikeln för att hylla Mondo Duplantis!

LÄS MER: Chockfrågan mitt i Armand Duplantis enorma rekordfirande: ”Han kom fram till mig och frågade…”