Mäktiga hyllningen till Armand Duplantis efter NYA världsrekordet: ”Det absolut SJUKASTE jag sett!”

Armand Duplantis har gjort det IGEN.
20-åringen slog i dag nytt världsrekord med 6,18
– Det absolut sjukaste jag har sett, säger Stefan Holm enligt SportExpressen.

Bara en vecka efter att Armand Duplantis slog det efterlängtade världsrekordet på 6,17 så har han gjort det igen. I dag slog ”Mondo” till med ett nytt superhopp i Glasgow och bokstavligen flög över 6,18.

Duplantis världsrekord

Ännu ett världsrekord av svenske 20-åringen. Och hela friidrottsvärlden kan bara gapa.
– Det är helt sjukt… Det är det sjukaste jag har sett, säger friidrottslegendaren Stefan Holm enligt SportExpressen.

Svenske OS-hjälten har faktiskt svårt att hitta orden efter Duplantis nya världsrekord. Och att han skriver idrottshistoria just nu.
– Bara att kunna ladda om efter det där världsrekordhoppet förra veckan är galet. Det här är Usain Bolt-klass. Det är det enda jag kan komma på i modern tid att jämföra med. Han slår ju världsmästaren (Kendricks) med över 30 centimeter. Och det är luft mellan ”Mondo” och ribban, det är det allra sjukaste, säger Holm till kvällstidningen.

Nu har ”Mondo” Duplantis slagit världsrekordet två gånger på bara en vecka. Och det är en helt otrolig inomhussäsong som svensken gör just nu.
– Det är svårt att sätta ord på det här. Den här vintern… det är helt otroligt. Jag tror att han kommer kunna hoppa 6,25. Nu är det viktigt att han får vara hel och frisk, men det känns som att han kan hoppa högre. Jag vill inte säga 6,30, men 6,25 tror jag är möjligt. Den här killen är i en klass för sig. Han är helt makalös, säger Stefan Holm i intervjun.

I sommar är han nu storfavorit till OS-guldet i Tokyo.

Dela artikeln för att hylla Armand Duplantis!

LÄS MER: Chockfrågan mitt i Armand Duplantis enorma rekordfirande: ”Han kom fram till mig och frågade…”