Norske storstjärnans utspel mot Armand Duplantis – som får hela friidrottsvärlden att gnugga händerna

Armand Duplantis har utmanat häcklöparstjärnan Karsten Warholm.
Nu svarar norrmannen.
– Jag skulle inte ha ställt upp om jag visste att jag skulle ha förödmjukat honom, säger han.

Armand Duplantis är fullständigt överlägsen inom stavhoppet och kommer nyligen från ett VM där han tog sitt andra raka guld. Lika överlägsen fast i 400 meter häck är norrmannen Karsten Warholm. Norrmannen är världsrekordhållare, har tre raka VM-guld och vann dessutom OS-guld senast.

Accepterar utmaningen

Warholm är en av hela friidrottens största stjärnor, men i en gren tror sig Mondo vara överlägsen norrmannen. Tidigare under säsongen chockade Duplantis friidrottsvärlden med att utmana Warholm i en tävling på 100 meter. Mondo är tidernas bästa stavhoppare, men enligt egen utsago är han även en förträfflig sprinter, så pass att han skulle kunna rå på 400 meters-specialisten Warholm.

230823 Karsten Warholm of Norway (gold) celebrates after competing in men’s 400 meter hurdles final during day 5 of the 2023 World Athletics Championships on August 23, 2023 in Budapest. Photo: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN

Inför torsdagens Diamond League-gala i Zürich, på en presskonferens, så tog Duplantis upp utmaningen igen – och Warholm var inte långsam på att acceptera.

– Jag har lite blandade känslor. Det är länge sedan vi båda sprang 100 meter, men jag vill gärna pröva. Det är nog många som tror att jag kommer att springa fort, men det är inte så att jag kommer att se en nia först, säger Warholm enligt SVT.

LÄS MER: Armand Duplantis helt underbara utspel – vågade löftet efter stora skadeoron: ”Jag har sagt det till mig själv”

Stora ordbråket

Karsten Warholm säger sig ha ett personligt rekord på distansen på 10,52 – och enligt Duplantis är det inget snack om vem som är favorit.

– Jag kommer att vara ”underdog”, säger Duplantis.

Warholm lägger dock till:

– Jag har mest att förlora.

230826 Armand Duplantis of Sweden competes in men’s pole vault final during day 8 of the 2023 World Athletics Championships on August 26, 2023 in Budapest. Photo: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN

Karsten Warholm är dock säker på att han inte bara kommer vinna mot Duplantis – han kommer krossa honom.

– Jag vet att Mondo inte skulle ha velat ha det här om han inte hade trott att han kunde vinna och jag skulle inte ha ställt upp om jag visste att jag skulle ha förödmjukat honom, säger Warholm.

LÄS MER: Armand Duplantis stora pengaregn efter nya VM-guldet – exakt så många kronor tjänade ”Mondo” på showen