Melwin Lycke Holms stora revansch med EM-guldet – första orden om storsuccén: "Hade inte tänkt hoppa"

Melwin Lycke Holms stora revansch med EM-guldet – första orden om storsuccén: ”Hade inte tänkt hoppa”

Svenska succén bara fortsätter under U20-EM.
Melwin Lycke Holm fick fira stort i dag med EM-guld.
– Jag tänkte att nu ska jag fan vinna, säger han till SVT Sport.

På onsdagen blev det stor blågul succé under U20-EM i Jerusalem, Israel, med dubbla guld inom bara en kvart. På torsdagen blev det dags igen när stortalangen Melwin Lycke Holm slog till på bästa sätt i höjdhoppet.

Melwins succé

18-åringen imponerade stort och tangerade sitt personbästa genom att hoppa 2,18 meter. Det gjorde även italienaren Edoardo Stronati men han hade fler rivningar och Lycke Holm fick släppa ut alla känslor i ett enormt glädjerus när det stor klart att han vunnit guld i U20-EM.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Melwin Lycke Holm, höjdhopp
230705 Melwin Lycke Holm, Kils AIK jublar under herrarnas höjdhopp under friidrottstävlingen Folksam Grand Prix den 5 juli 2023 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / COP 185 / FK0236

En mycket skön revansch för unge svensken som kommer från en tuff tid.
– Det känns jättebra, jag trodde inte det skulle vara så här stort. Jag hade inte planerat att hoppa först men det har gått lite skit i år, så detta blev ett mål för mig och jag tänkte att nu ska jag fan vinna, säger en segerrusig Lycke Holm till SVT Sport.

LÄS MER: Jättetalangen Melwin Lycke Holms ärliga bekännelse om tuffa tiden: ”Det är förjävligt”

Holm på plats

Melwin lyckades med bedriften inför ögonen på tränaren och pappan Stefan Holm båda två möttes i en underbar segerkram som du kan se här nedanför. 18-åringen försökte sig även på 2,21 m, vilket är samma höjd som pappan klarade vid samma ålder, och var nära men misslyckades.
– Jag sa till mig själv innan att jag ska fan inte stanna på den här höjden en gång till, så det kändes lite förjävligt, säger han till tv-kanalen och det var femte gången i karriären som Lycke Holm klarade 2,18.
– Jag har varit sjukt stabil den här säsongen och det är kanske stabilitet som levererar guldmedaljer också.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Melwin Lycke Holm, Finnkampen
220903 Melwin Lycke Holm of Sweden competes in men’s high jump during day one of Finnkampen athletics gala on September 3, 2022 in Helsinki. Photo: Kalle Parkkinen / BILDBYRÅN / COP 211 / KP0033

Även om Melwin Lycke Holm varit frustrerad under säsongen för att han inte fått till någon riktig fullträff höjdmässigt så är det just stabiliteten som varit hans styrka. Tidigare i sommar vann han även SM-guld och med ett färskt EM-guld växer självförtroendet.
– Många var bra längs vägen i dag, och höjdmässigt så skiljer det sig inte jättemycket. Men sättet Melwin Lycke Holm hoppar på. Stabiliteten som vi sett hela säsongen. Det är inte lätt att komma in i dessa sammanhang första gången, men han levererade när det som allra mest gäller, säger SVT-experten Alhaji Jeng i sändningen.

Vad tycker du om Melwin Lycke Holms succé? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Kajsa Bergqvists brutalt ärliga ord om Armand Duplantis efter chocken: ”Visar att han är mänsklig”

Se bilden: