Jättetalangen Melwin Lycke Holms ärliga bekännelse om tuffa tiden: "Det är förjävligt"

Jättetalangen Melwin Lycke Holms ärliga bekännelse om tuffa tiden: ”Det är förjävligt”

Unge Melwin Lycke Holm spås en lysande framtid.
Men senaste tiden har varit tuff för 18-åringen.
– Det är förjävligt är det, erkänner han för Radiosporten.

Bara 15 år gammal slog Melwin Lycke Holm igenom stort genom att vinna SM-guld 2020. Han blev därmed tidernas yngste svenska mästare i Sveriges idrottshistoria.

Melwins tuffa tid

När han har en pappa och tränare som heter Stefan Holm så är förväntningarna skyhöga på den unge höjdhopparen. I dag har han hunnit bli 18 år gammal och redan vunnit totalt fyra SM-guld i karriären.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Melwin Lycke Holm, höjdhopp
230705 Melwin Lycke Holm, Kils AIK jublar under herrarnas höjdhopp under friidrottstävlingen Folksam Grand Prix den 5 juli 2023 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / COP 185 / FK0236

Men den senaste tiden har varit svår för unge Melwin och han har brottats med sin inre tankar i jakten på att nå drömgränsen 2,20 m. På onsdagskvällen var han igång igen och hoppade fina 2,18 m i Karlstads GP.

LÄS MER: Stefan Holm avslöjar oförglömliga festen – när han gjorde det mest oväntade med själva Jerringpriset(!)

Lycke Holms ord

Höjden är tangerat personbästa för Lycke Holm och det räckte till en andraplats i höjdhoppstävlingen. 18-åringen försökte sig även på 2,20 m men lyckades återigen inte ta den åtråvärda höjden.
– Redan när jag var 15 år och allting gick så bra gjorde jag 2,17 m och vann SM-guld så jag har jagat 2,20 m sedan dess. Jag tror att skulle jag bara komma över den gränsen så skulle mycket kunna släppa ännu mer, säger han till Radiosporten.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Melwin Lycke Holm, höjdhopp
230702 Melwin Lycke-Holm of Sweden competes in men’s high jump during Bauhaus-galan, part of the Diamond League series, on July 2, 2023 in Stockholm. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0496

Efter tävlingen öppnar Melwin Lycke Holm upp om den tuffa tiden som varit och hur just 2,20 påverkat hans välmående.
– Det är förjävligt är det. Helt ärligt så har det varit en hel del ångest kring det. Nä, det har tärt en hel del, det har det gjort, erkänner han i intervjun.

LÄS MER: Siffrorna som bevisar Daniel Ståhls galna succé – avslöjar nu hemligheten: ”Jag njuter”

18-åringen vill inte lova för mycket men känner ändå att han är så oerhört nära att lyckas ta den höjden som han har längtat efter i flera år.
– Man ska aldrig lova sånt för då blir det aldrig av och varje gång jag har sagt att jag känner mig bra och kan ta 2,20 så har det inte blivit av. Men det känns som att det börjar bli dags, det har varit dags väldigt länge men nu borde det garanterat vara dags, säger han till radiokanalen.

Hur bra kan Melwin Lycke Holm bli? Dela artikeln och säg din åsikt!