Kajsa Bergqvists brutalt ärliga ord om Armand Duplantis efter chocken: "Visar att han är mänsklig"

Kajsa Bergqvists brutalt ärliga ord om Armand Duplantis efter chocken: ”Visar att han är mänsklig”

Armand Duplantis åkte på ett chockerande nederlag senast.
Nu ger Kajsa Bergqvist sin brutalt ärliga syn på världsstjärnan.
– Det visar att han är mänsklig, säger hon till SportExpressen.

Alla chockades av vad som hände på Diamond League-galan i Monaco för tre veckor sedan. Världens bästa stavhoppare Armand Duplantis stannade på mycket blygsamma 5,72 och blev bara fyra i tävlingen.

Duplantis chock

Ett överraskande nederlag som inte hänt på flera år för svensken. Men sanningen var att ”Mondo” stördes av krampkänningar i höften och ville inte riskera något i den sista tävlingen inför sommarens friidrotts-VM.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Armand Duplantis, stavhopp
230702 Armand Duplantis of Sweden celebrates in men’s pole vault during Bauhaus-galan, part of the Diamond League series, on July 2, 2023 in Stockholm. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0496

Bara två veckor återstår till världsmästerskapet och när förbundskaptenen Kajsa Bergqvist får ge sin ärliga dom om svenska medaljer så landar hon i tre stycken: Daniel Ståhl, Perseus Karlström och just Armand Duplantis. Den senaste förlusten är inget som hon tror kommer att störa Duplantis nya guldjakt.

LÄS MER: Armand Duplantis bryter nu tystnaden efter svenskarnas stora oro – ”Mondo” erkänner rädslan inför VM

Bergqvist ärlig

Tvärtom är hon brutalt ärlig och ser det som något bra att 23-åringen förlorade.
– Jag tycker att resultatet visar att han är mänsklig. Hans egna förväntningar och de från sponsorer, familj och världen gör att Mondo har väldigt mycket på sina axlar, säger Bergqvist till SportExpressen.
– Man kan alltid prata om yttre press, men det blir alltid en stark inre sådan också. Jag har aldrig under min idrottskarriär träffat en person som hanterat det bättre än han har gör. Vid två tillfällen, då jag varit förbundskapten, har han satt världsrekord på mästerskap.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Kajsa Bergqvist, friidrott
230807 Kajsa Bergqvist, förbundskapten för Sveriges friidrottslandslag, poserar för ett porträtt under en pressträff inför friidrotts-VM den 7 augusti 2023 i Stockholm. Foto: Johanna Wallen / BILDBYRÅN / kod JW / JW0080

Kajsa Bergqvist ser det som en bra lärdom för den överlägsne Mondo, som annars radar upp segrar, guld och världsrekord på löpande band.
– Att behålla den nivån och skärpan i princip i varje tävling är makalöst. Nu hade han ett tillfälle där det visade sig att så himla lätt är det inte att hoppa sex meter varje gång. Jag tror att det kan vara bra för folk att förstå att det inte bara är att ställa in skorna på banan, säger den förre höjdhopparen till kvällstidningen.

LÄS MER: Hemligheten avslöjad: Mats Sundin är bättre(!) än Foppa, Henke Larsson, Armand Duplantis och J-O Waldner

Hon håller fortfarande Duplantis som stor guldfavorit i herrarnas stavhopp och ser ingen som helst anledning till oro inför friidrotts-VM.
– Nej, det tycker jag inte. Jag ser inga tecken på något som får mig att tänka så. Det finns ingen anledning att vara orolig för honom, säger hon i intervjun.

Tror du att Armand Duplantis vinner VM-guld? Dela artikeln och säg din åsikt!