Hemligheten avslöjad: Mats Sundin är bättre(!) än Foppa, Henke Larsson, Armand Duplantis och J-O Waldner

Vad har egentligen Mats Sundin och Armand Duplantis gemensamt?
Eller Jan-Ove Waldner och Frida Karlsson, Henrik Larsson och Magnus Wislander?
Jo, alla spelar faktiskt golf.

En del svenska idrottsprofiler har hittat kärleken till golfen vid sidan av sina egna sporter. Många av dem har redan lagt ned sina idrottskarriär men även fortfarande aktiva som Armand Duplantis och Frida Karlsson har avslöjat sitt stora golfintresse.

Sudden & Foppa

Den ständiga frågan när man spelar golf är ju så klart: ”Var har du i handicap?”. Nu har den stora hemligheten avslöjats för flera av våra mest kända idrottssvenskar.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Mats Sundin, hockey
141015 Mats Sundin under en presskonferens anordnad av Ishockeyförbundet den 15 oktober 2014 i Stockholm. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 86844

Nu har flertalet svenska idrottsprofiler fått sina handicap avslöjade av Sportbladet. På den prestigefulla listar hittar vi stora namn som hockeyikonerna Mats Sundin och Peter Forsberg, fotbollshjältarna Henrik Larsson och Thomas Ravelli samt legendarer som Jan-Ove Waldner och Magnus Wislander, se den här nedanför.

LÄS MER: Jan-Ove Waldner bjuder på mäktig show i pingismatchen mot Mats Sundin och Nicklas Lidström: ”Kung”

Mondo erkänner

Just J-O Waldner fick en riktig golfdröm uppfylld under 2019 när han slog till med sitt allra första hole in one. Medan en sådan som ”Mondo” är fortfarande tidig i sin golfsatsning och har faktiskt erkänt följande:
– Jag har knäckt en och annan golfklubba. Ibland känner jag mig helt dum i huvudet på golfbanan, berättade Duplantis i en intervju.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Armand Duplantis, stavhopp
230615 Armand Duplantis of Sweden competes in men’s pole vault during the athletics competition Bislett Games on June 15, 2023 in Oslo. Photo: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / VG0460

Men den stora frågan är då egentligen vem som är bäst, alltså vem som har lägst siffra. Enligt kvällstidningens lista på idrottarnas handicap i golf så ser rankingen ut som följande, där ”Sudden” sopar banan med hela den svenska idrottseliten.

Handicap i golf:

Mats Sundin – 5,4 hcp
Henrik Larsson – 8,5
Peter Forsberg – 9,1
Stefan Edberg – 10,7
Armand Duplantis – 10,8
Jan-Ove Waldner – 11,8
William Poromaa – 13,3
Thomas Ravelli – 16,3
Magnus Wislander – 16,9
Frida Karlsson – 29,9

Vad har du för handicap i golf? Dela artikeln och berätta för andra!

LÄS MER: 13-årige Henrik Zetterbergs allra första ord till idolen Peter Forsberg är så klockrent: ”Hade ingen aning”