Ikonen Michael Johnsons radikala förslag som kan förändra allt för Armand Duplantis: ”Nonsens, trams”

Legendaren Michael Johnson vill förändra hela friidrotten.
Vilket kan få förödande konsekvenser för Armand Duplantis.
– Nonsens, trams. Det får mig att skratta, säger en upprörd Miro Zalar till Radiosporten.

Han är en av friidrottens allra största ikoner genom tiderna. Den legendariske Michael Johnson har vunnit OS-guld, VM-guld och slagit världsrekord men nu kommer han med ett högst kontroversiellt förslag.

Johnsons förslag

Amerikanen jobbar numera som expert hos BBC och vill se flera förändringar för att förbättra friidrotten. Johnson anser att det går alldeles får långsamt under friidrottstävlingar och vill se att grenarna endast ska ta 15 minuter som mest.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Michael Johnson, friidrott
000925 OS, Friidrott, 400 meter: Michael Johnson vann (Guld, jubel) © Bildbyrån – OS00

Han riktar framförallt kritik mot hopp- och kasttävlingar som tar alldeles för lång tid och pågår samtidigt som andra grenar. Korta ned dem till 15 minuter eller plocka bort hopp- och kasttävlingarna från de stora friidrottsgalorna, anser Michael Johnson i ett utspel på Twitter.

LÄS MER: Nya bilderna på Armand Duplantis får alla att häpna – makalösa hoppet på träning: ”Den här killen”

Mondo påverkas

För svenske världsstjärnan Armand Duplantis skulle det här få förödande konsekvenser och påverka stavhoppen enormt. Johnsons förslag har redan väckt starka reaktioner runt om i friidrottsvärlden.
– Jag ska vara väldigt kortfattad och säga: Nonsens, trams. Hur ska vi kunna genomföra en stavhoppstävling på 15 minuter? Det skulle bara kunna ske om ”Mondo” är den enda som tävlar och startar på en väldigt hög nivå för att sedan ge sig på världsrekord, säger en upprörd Miro Zalar till Radiosporten.
– Men alla andra då, hur ska dom tävla? Du får mig att skratta. Jag tycker att han är helt ute och reser. Det hade förmodligen underlättat hans jobb på BBC då han bara kan löpning.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Armand Duplantis, stavhopp
230202 Armand Duplantis of Sweden during the pole vault competition Mondo Classic on February 2, 2023 in Uppsala. Photo: Staffan Claesson / BILDBYRÅN / COP 251 / SC0046

Ikonen Michael Johnson är övertygad om att friidrotten måste förändras i grunden för att kunna fortsätta växa som sport. I sitt uppmärksammade inlägg på Twitter, se det här nedanför, motiverar han för att ingen skulle skapa en sådan sport som friidrott om det skedde i dag.

LÄS MER: Michael Johnson lämnade sporten helt – här är ikonens nya liv efter hemska sjukdomen: ”Jag kunde inte gå…”

Armand Duplantis är just nu världens bästa stavhoppare och dominerar sin sport fullständigt. Tidigare i år slog ”Mondo” nytt världsrekord genom att hoppa 6,22 meter.

Vad tycker du om det här förslaget? Dela artikeln och säg din åsikt!

Se inlägget: