Daniel Ståhls härliga besked trots nya bakslaget – säger precis det alla svenskar vill höra inför sommarens OS: ”Jag känner att…”

Daniel Ståhl förlorade stormötet mot suveräne Kristian Ceh på hemmaplan.
Men efteråt gav han ett viktigt besked inför OS.
– Jag känner mig på gång, säger han.

Världseliten i diskus skulle drabbas samman i Sollentuna utanför Stockholm på söndagen, och på förhand var det många som var spända på en duell mellan diskusens tre allra största. Mykolas Alekna slog ett nytt världsrekord tidigare i år, och Kristian Ceh och Daniel Ståhl har turats om att vinna stora tävlingar de senaste åren.

Slarviga starten

Alekna tvingades dock lämna sent återbud, men det var fortfarande en duell mellan den nyblivne Europamästaren Kristian Ceh och den svenske suveränen Daniel Ståhl, som har ett OS-guld att försvara senare i sommar, som väntade. Men det blev inte den starten som någon hade hoppats på.

Daniel Ståhl inledde tävlingen med två raka kryss, alltså två ogiltiga kast, men han tappade ingenting mot rivalen Ceh på det. Han startade nämligen också med två ogiltiga kast, men i slutändan var det ändå de två världsstjärnorna som låg högst upp i resultatlistan.

Härliga beskedet inför OS

I den femte omgången svarade Ceh med ett jättekast på 67.64, vilket innebar ledning. Daniel Ståhl lyckades svara med sitt bästa kast för tävlingen, men 66.55 räckte ”bara” till en andraplats i tävlingen. Daniel Ståhl var ute efter revansch på Ceh efter att slovenen vann EM-guld för någon vecka sedan, men får vänta ett tag till.

240616 Daniel Ståhl, Spårvägens FK, tävlar i herrarnas diskus under friidrottstävlingen Folksam Grand Prix i Sollentuna den 16 juni 2024 i Sollentuna. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Daniel Ståhl var efteråt självkritisk mot hur han inledde tävlingen i Sollentuna, men kom därefter med ett underbart besked med bara en dryg månad kvar till säsongens stora höjdpunkt, OS i Paris.

– Jag var lite ivrigt i början. Men jag känner att jag är på gång, säger han till SVT.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev