Carolina Klüfts skräckupplevelse med barnen – knäckte svanskotan tre gånger(!): "Så fruktansvärt ont"

Carolina Klüfts skräckupplevelse med barnen – knäckte svanskotan tre gånger(!): ”Så fruktansvärt ont”

Hon är en av Sveriges främsta idrottare genom tiderna.
Men nu öppnar Carolina Klüft upp om skräckupplevelsen med barnen.
– Jag ville bara fly, jag fick panik, säger hon till Mix Megapol.

Carolina Klüft var oerhört framgångsrik under sin aktiva idrottskarriär och väldigt folkkär i vårt land. Hon vann ett OS-guld, fyra VM-guld, fyra EM-guld och hela 17 SM-guld.

Klüfts karriär

Bara 22 år gammal blev svenskan den yngsta friidrottaren någonsin att vinna samtliga fem internationella guldmedaljer för OS, VM inomhus och utomhus samt EM inomhus och utomhus. Än i dag har hon Europarekordet i sjukamp med imponerande 7 032 poäng.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Carolina Klüft, friidrott
160804 Programledaren Carolina Kluft inför en sändning i OS-studion den 4 augusti 2016 under OS i Rio de Janeiro. Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån / kod DS / 59003

Efter friidrottskarriären har Klüft jobbat vidare som tv-programledare och här dessutom verksamhetschef för Generation Pep, som värnar om att få barn och ungdomar att röra på sig.

”Fruktansvärt”

I måndags ledde Carolina Klüft Idrottsgalan tillsammans med Måns Zelmerlöw och i samband med det gästade hon Mix Megapol. Då öppnade 40-åringen upp om skräckupplevelsen med sina barn.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Carolina Klüft, friidrott
Carolina Klüft berättar om skräckupplevelsen med barnen. FOTO: Instagram

Hon är gift med förre stavhopparen Patrik Klüft, tidigare Kristiansson, sedan 2007 och tillsammans har de barnen Laleh, Amie och Nova. Nu berättar ”Carro” om hur fruktansvärda hennes tre förlossningar var.
– Ja, alltså jag knäckte svanskotan. Det låter ju brutalt men man kan säga att svanskotan gick ur led varje gång. Jag har ju förlöst tre barn och vi varje tillfälle så har svanskotan gått ur led, berättar hon i intervjun.
– Första gången det hände så funderade ju hela rummet och barnmorskan på, vad var det? Och jag fattade inte heller nåt, det gjorde bara så fruktansvärt ont. Men sen ganska snabbt förstod jag att det var någonting med svanskotan, för jag kunde inte ligga på svanskotan och ner mot rumpan. Det tog kanske nio månader mot ett år innan jag var smärtfri.

LÄS MER: Idrottsgalan tvingas nu be om ursäkt – efter pinsamma jättemissen i direktsändning: ”Djupt olyckligt”

”Fick panik”

Första barnet kom 2014 och sedan var det dags igen både 2017 och 2019. Tiden på sjukhuset blev lika hemsk även den andra gången.
– Då trodde jag faktiskt att jag skulle slippa det sen vid andra förlossningen. Men… Då small det igen. Då ville jag bara fly, jag fick panik. Barnmorskan fick tag i mig och bara: ”Nu lugnar du ned dig!”. Det gjorde så fruktansvärt ont andra gången, det var ännu värre, säger Klüft i intervjun.
– Men den tredje gången, då var jag mentalt förberedd, så jag stålsatte mig. Jag visste att det skulle smälla och när det gjorde det så hämtade jag andan och sa till Patrik: ”Nu small den”. Och sen fortsatte jag.

Sedan får hon frågan om det kan bli aktuellt med en fjärde förlossning.
– Nej, nu är det bra, säger Carolina med ett leende.

Visst är Carolina Klüft en av Sveriges främsta idrottare någonsin? Dela artikeln och säg din åsikt!

Se videon:

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev