Idrottsgalan tvingas nu be om ursäkt – efter pinsamma jättemissen i direktsändning: ”Djupt olyckligt”

Idrottsgalan tvingas nu be om ursäkt – efter pinsamma jättemissen i direktsändning: ”Djupt olyckligt”

Idrottsgalan skulle hylla alla idrottsprofiler som gick bort förra året.
Då dödsförklarade man – av misstag – Rolf-Inge Andersson.
– Det är djupt olyckligt, säger vd Stephan Rimér.

Rolf ”Kocken” Andersson är den senaste svenske spelaren att göra mål i en landskamp mot England på Wembley. Han spelade i både Hammarby och J-Södra under 60- och 70-talet, och gjorde totalt åtta landskamper för Sverige. I januari förra året dog ”Kocken”‚ och på Idrottsgalan var tanken att han, tillsammans med andra idrottsprofiler som gick bort under 2023, skulle hyllas i en ”In Memoriam”.

Pinsamma missen

Men när Rolf ”Kocken” Anderssons namn visades upp så var det en helt annan bild som visades. Idrottsgalan dödförklarade nämligen Rolf-Inge Andersson, en Mjällby-ikon som gjorde stora avtryck i klubben under 80-talet. Rolf-Inge Andersson lever, och det var många som reagerade på den stora missen.

Foto: Skärmdump/SVT Play

Inte minst Hasse Larsson, som spelade hela 14 säsonger i Mjällby innan han avslutade karriären 1993, och som i dag är en närmast ikonisk sportchef i klubben.

– Rolf-Inge lever i allra högsta grad. Det är inte alls bra, säger han till Expressen.

Tvingas nu be om ursäkt

Efter den pinsamma missen tvingas nu Idrottsgalan be om ursäkt.

– Vi kan inte annat än be om ursäkt för det här, det är djupt olyckligt att det hände. Vi ber verkligen om ursäkt ifall någon tagit illa vid sig. Det är inte första gången och det är svårt ibland med gamla bilder som inte alltid har rätt info, säger vd:n Stephan Rimér.

240122 Programledare Carolina Klüft och Måns Zelmerlöw under Idrottsgalan den 22 januari 2024 i Stockholm. Foto: Emma Wallskog / BILDBYRÅN

Det är heller inte första gången Idrottsgalan står för en liknande miss. Även under Idrottsgalan 2022 dödförklarade man fel person, när den avlidne travkusken Bo William Takters namn innehöll fel bild. Idrottsgalan vet inte vad man kan göra för att undvika samma misstag framöver.

– Jag kan inte svara på det i dagsläget, eftersom jag inte vet vad som gått fel den här gången. Det är ingenting vi tar lätt på. Inslaget är väldigt viktigt för oss, och det är något som vi lägger ner mycket tid och energi på. Det enda jag kan lova är att vi gör så gott vi kan, säger Rimér till Aftonbladet.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev