Bianca Salmings privata avslöjande inifrån – som bekräftar det alla redan anat: "Det är ganska galet"

Bianca Salmings privata avslöjande inifrån – som bekräftar det alla redan anat: ”Det är ganska galet”

Bianca Salming är en av Sveriges främsta friidrottare just nu.
Men nu avslöjar 24-åringen det privata som många redan har anat.
– Det är ganska galet, men jag försöker hålla mig utanför det där, säger hon till ”Morgonpasset i P3”.

2022 blev oerhört jobbigt för Bianca Salming och ingen kan av oss kan förstå vad hon har gått igenom när pappan och hockeyikonen Börje Salming gick bort efter att ha kämpat mot nervsjukdomen ALS. 24 november förlorade hon sin far och stora förebild i livet.

Biancas karriär

Därefter har sorgen varit enorm för svenskan som också gått i pappas fotspår och satsat helhjärtat på idrotten. Men istället för hockey blev det friidrott och framförallt sjukamp för Bianca.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Bianca Salming, friidrott
220818 Bianca Salming of Sweden after women’s heptathlon 800 meter during day 8 of the European Championships on August 18, 2022 in Munich. Photo: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / VG0337

Senaste åren har hon fått sitt stora genombrott och utvecklats till Sveriges främsta sjukampare. Svenskan har hittills vunnit hela 14 SM-guld i olika friidrottsgrenar men väntar fortfarande på sin allra första internationella medalj i karriären.

LÄS MER: Bianca Salmings hjärtskärande besked om pappa Börje Salmings sista tid i livet: ”Om jag ska vara helt ärlig”

Salmings svar

Nyligen gästade Salming radioprogrammet ”Morgonpasset i P3” och fick då besvara några privata frågor om hur det är att vara friidrottare, vid sidan av själva sporten. Då det finns en fördomsfull bild av idrottare som lever tätt inpå varandra under tävlingar och det lätt kan uppstå kärleksrelationer.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Bianca Salming, friidrott
220816 Bianca Salming of the Swedish athletics team poses for a photo during Day 6 of the European Championships on August 16, 2022 in Munich. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0434

Nu går Bianca ut och bekräftar alla rykten och spekulationer.
– Jag tror att alla sporter har lite ”incest”, kan man säga. Det är väldigt mycket så. I friidrottsvärlden är de ganska så galna, men jag försöker hålla mig utanför det där. Det är ju alltid en bankett efteråt och då har alla tävlat klart. Oftast har det varit det största målet för säsongen och då kan alla släppa loss efter det. Då kan det hända grejer, säger hon i radioprogrammet.
– Man vet framförallt om någon har varit med flera, då har man ju koll. Jag tänker inte säga några namn men det är sånt man kan sitta och skvallra om. Det är också så roligt med sport att en person blir mer attraktiv om den också är bra. Det är ju ändå vidrigt.

LÄS MER: När Börje Salming sköt sönder en idrottshall – och sa förlåt med beundransvärd gest: ”Börje skämdes nog”

Salming har offrat en hel del för att kunna ge kroppen bästa möjliga förutsättningar för att lyckas så bra som möjligt. Till skillnad mot hur det är i en annan sport, som hon har en nära relation till.
– Hockeyspelare kan leva ett helt annat slags liv. De kan vara mer crazy. Vi, friidrottare, sitter mer hemma och får inte röra en droppe alkohol. Medan hockeyspelare får göra mer vad de vill och kan även göra det. Friidrottare kan absolut inte gå ut och dricka för att vi ska träna imorgon, men dom kan gå ut och festa till klockan 05 typ, berättar Bianca, som har en pojkvän som spelar hockey samt att hon vuxit upp med en av Sveriges främsta hockeyikoner genom tiderna.
– Jag har hört på pappas alla historier från Toronto, det var ju inte så att han var lugn… Då tänker jag bara, så där kan inte jag leva. Men mer än så kan jag inte säga, haha. Det är hemligt!

Vad tycker du om Bianca Salmings avslöjande? Dela artikeln och säg din åsikt!