Bianca Salmings nya, avgörande beslut – som kan öppna för en helt ny karriär: "Får se hur det går"

Bianca Salmings nya, avgörande beslut – som kan öppna för en helt ny karriär: ”Får se hur det går”

Bianca Salming är i ropet just nu.
På torsdagen blev det klart att hon ska sommarprata.
Och nu avslöjar 25-åringen en helt ny satsning för idrottskarriären.

Det har varit ett tufft år för Bianca Salming som fått ta farväl av sin far och stora förebild i livet, Börje Salming. Hockeyikonen gick bort i sviterna av den obotliga nervsjukdomen ALS under slutet av 2022 och därefter har saknaden varit stor.

Salmings beslut

För att hantera sorgen har dottern lagt ned mycket fokus på sin egen idrottskarriär som mångkampare. Bianca är en av de bästa inom grenen i Sverige och har vunnit 13 SM-guld hittills under karriären i olika friidrottsgrenar.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Bianca Salming, friidrott
220818 Bianca Salming of Sweden after women’s heptathlon 800 meter during day 8 of the European Championships on August 18, 2022 in Munich. Photo: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / VG0337

Nu väntar årets stora höjdpunkt med sommarens friidrotts-VM i augusti och då avslöjar 24-åringen, som också är högaktuell som en av årets sommarpratare, att hon inlett en helt ny satsning som kan bana väg för en förändring i karriären. Salming kommer nämligen att lägga om sin satsning till mer fokus på höjdhopp.
– Just nu i början av säsongen så har jag lagt ned lite extra mycket energi på höjdhoppet för att se hur det går och hur det hade gått om jag satsat lite extra på det. Det är extra mycket höjdhopp just nu, säger hon i en intervju med Radiosporten.

LÄS MER: Bianca Salmings underbara glädjebesked efter stora sorgen – får nu den största äran: ”Jag fick en chock”

Byta karriär?

Hon har som personbästa i höjdhopp 1,92 meter men har ändå en bit upp dit för närvarande då säsongsbästa för året ligger på 1,84 m. Nu är det tydliga målet att hoppa högre i sommar inför VM.
– Jag vill bli stabilare runt 1,90 så då har jag lite att ligga i. Det är mitt mål, absolut, säger hon i intervjun.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Bianca Salming, friidrott
230303 Bianca Salming of Sweden competes in women’s pentathlon shot put during the European Athletics Indoor Championships on March 3, 2023 in Istanbul. Photo: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / VG0407

Redan för fyra år sedan kom Radiosportens friidrottsexpert Miro Zalar med förslaget att Bianca Salming borde sadla om till höjdhopp istället, på grund av att hennes löpförmåga hindrar henne att bli framgångsrik inom mångkampen.
– Jag tycker att hon är jätteduktig i höjdhopp och borde nog sadla om och bara satsa på det. Jag tycker inte att hennes grundkapacitet inom löpning är tillräckligt bra, sa han 2019.

Vad tycker du om Bianca Salmings beslut? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Bianca Salmings vackra hyllning av pappa Börje Salming på födelsedagen – visar upp privata bilden