Armand Duplantis utspel efter nya jättevinsten – ger nu upp och ändrar strategi: ”Har blivit en förbannelse”

Ytterligare ett misslyckat världsrekordförsök.
Nu medger Armand Duplantis.
– Det verkar nästan som om 6,19 har blivit en förbannelse.

Det blev, som vanligt, inte särskilt spännande när Armand Duplantis gick in i Diamond League-finalen under torsdagen. Redan vid 5,93 hade alla i fältet rivit ut sig förutom svensken och rivalen Sam Kendricks, som båda var felfria.

”Jag skippar det helt”

Duplantis rev oväntat 5,98, men flög sedan över vid andra försöket, och Mondo vann sedan tävlingen på den imponerande höjden 6,06. Det var hans första Diamond League-finaltitel i karriären och han var självklart nöjd med det. Men samtidigt, i vanlig ordning, lite missnöjd…

210803 Armand Duplantis of Sweden reacts after nearly setting a new world record by clearing 6,19 meters when competing in men’s pole vault final during day 11 of the Tokyo 2020 Olympic Games on August 3, 2021 in Tokyo. Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN

Duplantis gav sig nämligen på 6,19, som han gör i vanlig ordning, men det blev inget nytt världsrekord den här gången heller. Han har nu inte lyckats slå sitt egna världsrekord på 33 försök. Han menar nu att det tycks vila en slags förbannelse över höjden.

– Oj. Det är mycket. Men det kanske kommer den 34:e? Vi får se. Jag har inte bestämt mig för att helt skippa tanken på att ta 6,19, men jag kommer definitivt pröva på 6,20 nästa säsong, säger han till Aftonbladet.

”Det är något skumt…”

Ja, det är helt klart en udda strategi som Duplantis tycks välja inför kommande säsong – då han ger upp 6,19 helt.

– Renaud Lavillenie har sagt till mig samma sak. Att det är något skumt med 6,19 och att jag ska byta till 6,20 i stället. Så det är kanske på tiden, säger han.

210803 Armand Duplantis of Sweden reacts after nearly setting a new world record by clearing 6,19 meters when competing in men’s pole vault final during day 11 of the Tokyo 2020 Olympic Games on August 3, 2021 in Tokyo. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Duplantis var nära världsrekordet i två av sina hopp under torsdagen, men det ville sig inte.

– Jag har varit så nära så många gånger, men jag har inte riktigt fått till det där perfekta hoppet. Det kändes som jag var på väg i tredje försöket här i kväll, men det gick inte den här gången heller.

LÄS MER: Janne Andersson rasar mot grekerna direkt efter tunga förlusten: ”Fruktansvärt dåligt – det måste straffas”

Få våra nyhetsbrev!