Janne Andersson rasar mot grekerna direkt efter tunga förlusten: ”Fruktansvärt dåligt – det måste straffas”

Förlust mot Grekland i nyckelmatchen.
Då rasade Janne Andersson.
– För fotbollens skull så måste det straffas, säger han.

Sverige skrällde rejält förra veckan då man vann mot Spanien hemma på Friends i VM-kvalet, och man skaffade sig därmed en rejäl möjlighet att göra ett ryck mot Grekland. Vinst skulle göra att Sverige hade ett enormt förarsäte mot Spanien, men så blev det inte.

Stora ilskan

Sverige hade visserligen flera bra lägen – däribland ett stolpskott via Mattias Svanberg direkt i inledningen av matchen – men det var Grekland som tog ledningen i den andra halvleken, och kort därefter kom dessutom målet som betydde 0-2 för svensk del. Det andra målet krävde granskning via VAR, och det drog ut på tiden rejält.

210908 Head coach Janne Andersson of Sweden during a press conference after the FIFA World Cup Qualifying football match between Greece and Sweden on September 8, 2021 in Athens. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Men tilläggstiden reflekterade kanske inte den tiden, och efteråt var Janne Andersson ilsken mot domarteamet, samt på grekernas ständiga maskning. Han kallar det för ”fruktansvärt dåligt”.

– Det är för dåligt. Det tog fyra minuter att granska 2–0-målet med VAR, en av deras spelare låg skadad två minuter innan båren kom, plus alla byten. Och så blir det inte mer tillägg. För fotbollens skull så måste det straffas. Jag har inte problem med att de försöker döda tid, för det hade vi också gjort i det läget, men om man maskar så ska det läggas till tid, punkt slut. I alla fall i min värld, säger Janne Andersson.

”Ska inte komma undan med det”

Janne Andersson säger att ”lite fusk är okej”, men menar att grekerna borde straffats för sättet de drog ut på tiden, särskilt under slutskedet av matchen då Sverige jagade kvittering.

– Man ska inte komma undan med det. Det är inte okej, säger han.

210908 Head coach Janne Andersson of Sweden during the FIFA World Cup Qualifying football match between Greece and Sweden on September 8, 2021 in Athens. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Grekland var efteråt förstående kring Janne Anderssons reaktion.

– När sånt händer och man förlorar matchen så förstår jag känslan. Jag hade säkert sagt samma sak. Men ni får fråga domaren. Det är en del av spelet. Vi behövde resultat och gjorde allt för att få det, säger förbundskaptenen John van ’t Schip.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */