Ärkebusen Pontus Wernblooms underbara svar – efter sonens(!) beteende på fotbollsplan: ”Skam för familjen”

Pontus Wernbloom var känd som en riktig benknäckare.
Men det verkar inte gått i arv…
”Min son har dragit skam och vanära över familjen”, skriver landslagsprofilen skämtsamt om sin son(!).

Pontus Wernbloom har numera avslutat sin karriär, men som aktiv var han en profil av rang, och inte bara för det som han gjorde med bollen. Visst, Wernbloom var ett uppskattat rivjärn under sina många år i stora ligor som Ryssland och Grekland, men det var mest för sitt beteende utanför planen som han blev så omtyckt.

Stenhård lirare

Wernbloom hade ofta ett leende på läpparna, alltid glimten i ögat och var sällan rädd för att säga vad han tyckte och tänkte om saker. På planen utmärkte han sig framför allt med sin stenhårda fysik, och att han aldrig var rädd för att kliva in i närkamper.

160619 Sveriges Pontus Wernbloom jublar på Sveriges fotbollslandslags träning under fotbolls-EM den 19 juni 2016 i Pornichet. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Det spelade heller ingen roll vem han mötte… Som den gången han kom till ett bortamöte mot Manchester City och gjorde rena rama Kronwall-tacklingen på stjärnan Yaya Toure, vilket dagen efter ledde till stora sågningar i brittisk press. Wernbloom var verkligen, när han var som bäst, en klassisk retsticka och benknäckare – men det tycks inte ha gått i arv…

Klockrena skämtet

Wernbloom bor numera i Sverige igen, efter många år utomlands, och inom ungdomsfotbollen delas ett grönt kort ut till en spelare i varje lag som utmärkt sig på ett schysst sätt efter matcherna, för att uppmuntra till fair play. Och Wernbloom skojade till det ordentligt när det visade sig att hans son faktiskt fått en sådan utmärkelse.

”Min son har dragit skam och vanära över familjen genom att komma hem med ett grönt kort”, skriver han skämtsamt.

150904 Pontus Wernbloom på Sveriges fotbollslandslag träning den 4 september 2015 i Moskva. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Wernblooms inlägg har fått stor spridning och visst är det bara att hålla med om att det är ett underbart sätt att bjuda på sig själv.

Pontus Wernbloom återvände till IFK Göteborg förra sommaren, men gjorde ingen storsuccé i ett Blåvitt som gått tungt. Tidigare under året stod det klart att han avslutar karriären.

LÄS MER: Tokmäktiga hyllningen till Zlatan Ibrahimovic – från hans allra största idol(!): ”Åren räknas inte för honom”

Få våra nyhetsbrev!