Tokmäktiga hyllningen till Zlatan Ibrahimovic – från hans allra största idol(!): ”Åren räknas inte för honom”

Zlatan Ibrahimovic inleder snart sin 21:a raka proffssäsong.
Nu kommer en superhyllning från hans största idol.
– Åren räknas inte för honom. Han är en klippa, säger Ronaldo.

Zlatan Ibrahimovic är verkligen ett fenomen. När han lämnade Manchester United för spel i LA Galaxy och MLS för tre år sedan trodde de flesta att hans tid inom den absoluta världstoppen var över, men efter att ha dominerat i Nordamerika så är han nu tillbaka med besked.

Orden från idolen

Ibrahimovic har hunnit göra stordåd under sina snart två år i Milan, som har rest sig från en mittenklubb till ett lag som nästa vecka på nytt spelar i Champions League. Ibrahimovic är den givne ledaren i laget och en nyckelfigur om man den här säsongen ska utmana om ligatiteln.

210509 Zlatan Ibrahimovic of Milan during the Serie A match between Juventus and Milan on May 9, 2021 in Turin. Photo: Nicolo’ Campo / BILDBYRÅN

Ibrahimovic är dessutom tillbaka i det svenska landslaget – och många förundras över hans fysiska status som 39-åring. Sä även Ronaldo Nazario. Brassen anses fortfarande vara en av tidernas absolut anfallare, och Ibrahimovic har vid flera tillfällen varit öppen med att Ronaldo alltid varit hans stora idol.

Enorma hyllningen

Nu, i en intervju med Gazzetta dello Sport, kommer ”Il Fenomeno” med en superhyllning till Ibrahimovic.

– Ibra är jättestark. Åren räknas inte för honom. Han är en klippa. Han har fysik som en trettioåring, inte fyrtio, och han kommer som vanligt att garantera resultat för han vet hur han tar hand om sig själv som ett superproffs, säger Ronaldo, enligt Fotbollskanalen.

210322 Zlatan Ibrahimovic of the Swedish national football team during a press conference on March 22, 2021 in Stockholm. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Ibrahimovic har sedan i våras kämpat med en knäskada, som höll honom borta från sommarens EM och inledningen av årets Serie A-säsong. Enligt samstämmiga uppgifter i Italien lär dock Ibrahimovic vara med i Milans trupp mot Lazio till helgen – och sedan från start i CL-mötet mot Liverpool nästa vecka.

LÄS MER: Dejan Kulusevskis oväntade utspel – inför Sveriges superviktiga VM-kvalmöte: ”Den här matchen…”

Få våra nyhetsbrev!