Dejan Kulusevskis oväntade utspel – inför Sveriges superviktiga VM-kvalmöte: ”Den här matchen…”

Viktig bortamatch mot Grekland.
Då slår Dejan Kulusevski något oväntat fast:
– Det kommer bli svårare än matchen mot Spanien.

Snacka om en svensk smakstart på VM-kvalet till Qatar nästa vinter. Efter planenliga vinster mot Georgien och Kosovo tidigare under året så blev det en skrällseger hemma på Friends då världsnationen Spanien kom på besök.

Kulusevskis oväntade dom

I och med att Blågult nu tagit nio poäng av nio möjliga – samtidigt som Spanien alltså förlorat mot Sverige och dessutom tappat poäng mot Grekland – så har man ett jätteläge att vinna gruppen och därmed ta sig till mästerskapet. Men det betyder även att matchen på onsdagen – då Grekland väntar på bortaplan – blir än viktigare.

210605 Dejan Kulusevski of Sweden during a press conference after the international friendly football match between Sweden and Armenia on June 5, 2021 in Stockholm. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Vinst där och chanserna ser väldigt, väldigt bra ut för det svenska herrlandslaget. Men Dejan Kulusevski räknar med en tuff match – och kommer med ett oväntat utspel inför matchen.

– Det är alltid svårt att spela borta. Speciellt mot länder som Grekland. Det kommer bli svårare än den mot Spanien, som var på hemmaplan. Då hade vi en taggad publik bakom oss. Nu är det väldigt viktigt satt vi får med oss ett bra resultat, så jag förbereder mig för en tuff match, säger han

”Det blir tufft”

Målvaktsstjärnan Robin Olsen menar att det är tuffa matcher som kvarstår i gruppen, och att man inte ska ta ut någonting i förskott.

– Det blir tufft. Tufft med Grekland borta. Spanien borta. Det gäller att glömma och ta med de positiva grejerna. Vi kan njuta hur mycket vi vill när vi är vidare, säger han.

210623 Dejan Kulusevski of Sweden during the UEFA Euro 2020 Football Championship match between Sweden and Poland on June 23, 2021 in Saint Petersburg. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Även på ledarsidan väljer man att tänka kortsiktigt, och enbart på det som väntar härnäst. Grekland har dock fått en trevande start på kvalet, med tre kryss på tre matcher.

– Sedan Janne och jag började jobba tillsammans har han präntat in ”en match i taget” och att det är nästa match vi vill vinna. Man får inte inte stirra sig blind på att titta för långt fram eller efter det som komma skall. Där är vi inte. Det vi ska göra på en novembersamling är helt ointressant. Det som gäller är matchen på onsdag, säger assisterande förbundskapten Peter Wettergren.

LÄS MER: Nya förklaringen till spanske tränarens fula gest mot läktaren – och Jannes stora ilska: ”Helt oacceptabelt!”

Få våra nyhetsbrev!