Armand Duplantis tydliga besvikelse i friidrotts-EM – vädrar nu sitt missnöje efter stora snackisen: ”Det vore väldigt tråkigt”

Armand Duplantis är den stora stjärnan i friidrotts-EM.
Men nu vädrar han sitt missnöje och avslöjar sin besvikelse mot mästerskapet.
– Det borde vara bättre, erkänner Duplantis för Dagens Nyheter.

Svenske världsstjärnan Armand Duplantis är på plats i Rom för att jaga ännu en medalj. På måndagen klarade han av stavhoppskvalet lekande lätt med bara ett enda hopp för att ta sig vidare till final.

Duplantis i EM

”Mondo” kommer till årets friidrotts-EM som åttafaldig världsrekordhållare och självklart är målet att gå för 6,25 meter efter att guldmedaljen säkrats. Senaste gången han tävlade i Rom var för fyra år sedan, då blev det 6,15 meter för Duplantis.
– Jag har inte varit här sedan 2020. Jag tror att det är en ny bana, men det är en väldigt fin stadion. Jag hoppas på bra med publik, säger 24-åringen till Dagens Nyheter.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Armand Duplantis, stavhopp
240610 Armand Duplantis of Sweden during men’s pole vault qualification during day 4 of the 2024 European Athletics Championships on June 10, 2024 in Rome. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / VG0620

Årets mästerskap har dock fått en hel del kritik efter att publiken har svikit på läktarna. Europeiska friidrottsförbundet har till och med reat ut biljetterna men ändå har det ekat tomt inne på Stadio Olimpico, och det har varit en stor snackis.

Mondo besviken

Armand Duplantis är tydligt besviken på den svaga uppslutningen och vädrar nu sitt missnöje.
– Det borde vara bättre. Jag har ingen aning om hur det kommer att vara. Jag hoppas att det blir bättre i alla fall. Det vore väldigt tråkigt om det blir samma för oss, säger Mondo som går för guldet på onsdagskvällen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Armand Duplantis, stavhopp
240608 Armand Duplantis of the Swedish national athletics team poses for a portrait at a press event during day 2 of the 2024 European Athletics Championships on June 8, 2024 in Rome. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0574

Världens bästa stavhoppare är känd för att alltid växa och prestera bättre av ett starkt stöd från läktarhåll. Mondo vill alltid bjuda på en show för publiken och han lär behöva en extra knuff för att gå för ännu ett världsrekord till samlingen.
– Man får mer energi och mer adrenalin. Det ger lite mer och det blir roligare. Det blir så mycket bättre om det är mycket publik. Då blir det lite mer ”push”, säger Duplantis till dagstidningen.

Hur tror du att det går för Mondo på friidrotts-EM? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Armand Duplantis första ord efter oväntade kaoset på friidrotts-EM – ”Mondo” avslöjar vad som hände: ”De är galningar”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev