Armand Duplantis stora besvikelse trots nya vinsten – har inte varit sämre på tre(!) år: ”Extra dålig känsla”

Armand Duplantis stora besvikelse trots nya vinsten – har inte varit sämre på tre(!) år: ”Extra dålig känsla”

Armand Duplantis vann sin egen gala i Uppsala.
Men han var inte nöjd för det – och han är sin värsta form på tre(!) år.
– Det blir en extra dålig känsla, säger han.

Armand Duplantis hade tagit hela världseliten i stavhopp till Uppsala för sin egen gala, och förväntningarna var stora. Förra säsongen blev det två nya världsrekord för Mondo, som hade förhoppningar om att höja sin egen drömgräns igen på hemmaplan. Men så blev det inte.

Stora besvikelsen

När Duplantis vann årets första tävling så gjorde han det på 5,80. I Uppsala vann han igen, för andra raka veckan, men inte heller den här gången kom han över sex meter. I stället blev det ett segerhopp på ”bara” 5,92, och det är faktiskt ovanligt dåligt för att vara Mondo. Faktum är att han inte hoppat två raka tävlingar under sex meter sedan våren 2021(!).

240206 Armand Duplantis reacts during the pole vault competition Mondo Classic on February 6, 2024 in Uppsala. Photo: Jesper Zerman / BILDBYRÅN

Och Duplantis själv kunde inte hymla med att han var besviken efteråt.

– Jag är fortfarande lite besviken men försöker att vara så positiv som jag kan. Det var en underbar tävling och alla gjorde jättebra ifrån sig i min egen gala och jag kan inte ta en seger för givet, säger Duplantis till SVT.

“Extra dålig känsla”

För Duplantis är det viktigt att leverera när han väl är och tävlar på hemmaplan, och inför tävlingen hade han utlovat show.

– Det blir extra dålig känsla när jag hoppar så framför dem i Uppsala. Men jag överlever och är bara lite arg, säger Duplantis.

240206 Armand Duplantis during the pole vault competition Mondo Classic on February 6, 2024 in Uppsala. Photo: Jesper Zerman / BILDBYRÅN

Armand Duplantis har lite svårt att sätta fingret på vad det inte är som funkar just nu. Han har testat nya, styvare stavar, som ska göra det möjligt att hoppa högre. Men ansatsen har inte stämt.

– Jag hoppar inte dåligt så ofta när jag springer bra på ansatsen men i dag kunde jag inte kontrollera allting och det är en komplicerad gren. Det är mycket som man måste kontrollera förutom ansatsen, säger Mondo.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev