Armand Duplantis ärliga ord om Melodifestivalen – erkänner nu vad han egentligen tycker om det

Armand Duplantis ärliga ord om Melodifestivalen – erkänner nu vad han egentligen tycker om det

Han är världens överlägset bästa stavhoppare.
Men vad tycker egentligen Armand Duplantis om det svenskaste vi har.
Nu erkänner ”Mondo” sina innersta känslor för ”Melodifestivalen”
.

Få kan mäta sig med Armand Duplantis enorma meritlista redan som 24-åring. Han har vunnit alla stora guldmedaljer som går att vinna inom friidrott – flera gånger om också.

Duplantis show

”Mondo” har dessutom slagit sju världsrekord som stavhoppare och är på god väg att bli sportens allra främsta utövare genom tiderna. Svenske världsstjärnan har varit ostoppbar i flera år och siktar nu mot sommar-OS i Paris 2024.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Armand Duplantis, Mondo
230826 Armand Duplantis of Sweden celebrates when competing in men’s pole vault final during day 8 of the 2023 World Athletics Championships on August 26, 2023 in Budapest. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0525

Men redan i kväll är det dags för Duplantis att ge publiken en rejäl föreställning under egna galan ”Mondo Classics” i Uppsala.
– Vi försöker göra det mer som en show än en vanlig friidrottstävling. För det kan bli lite tråkigt ibland och stavhopp är den bästa grenen och den coolaste grenen, säger han i en intervju med Radiosporten.
– Det betyder allt för mig att ha en egen gala, det har varit en dröm sedan jag var liten. Det är lite mer press, så klart, men på ett jättebra sätt och jag gillar pressen.

Mondo om Mello

Därefter kommer intervjun in på en helt annan show som är högaktuell i Sverige just nu – nämligen ”Melodifestivalen” i SVT. Mondo har aldrig vuxit upp med den omåttligt populära sångtävlingen, som alla oss andra svenskar gjort, då han bott i USA under större delen av sitt liv.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Melodifestivalen, SVT
MALMÖ , SVERIGE 20240202 Erik Berg och programledaren Carina Berg under fredagens publika genrep i Malmö Arena vid deltävling 1 av Melodifestivalen 2024. Foto: Johan Nilsson / TT / Kod 50090

Men efter att han valde att tävla för Sverige som tonåring så har även Duplantis fått upp ögonen för ”Mello”, som det kallas i folkmun. Och nu ger stavhoppsstjärnan sin ärliga syn på vad han egentligen tycker om SVT-programmet.
– Går det nu? Ah, okej. Ja, men det ska jag kolla på lite mer. Jag kollade lite förra året och det var skitkul. Så kul att följa och kolla på, så det ska jag göra, erkänner Mondo för radiokanalen.

Vad tycker du egentligen om Melodifestivalen? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Rivalerna i chock efter videon på Armand Duplantis – alla säger nu samma sak: ”Visar att han är kungen”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev