Armand Duplantis nya besked som får alla svenskar att jubla högt – för första gången på fyra år(!)

Armand Duplantis är världens bästa stavhoppare.
Enligt många är han också bättre än någonsin det här året.
Och nu kommer beskedet som får alla svenskar att jubla.

Förra året var helt makalöst bra för stavhoppsstjärnan Armand Duplantis som vann allt som han ställde upp i. Världens bästa ”Mondo” radade upp mästerskapsmedaljer och världsrekord på löpande band i överlägsen stil.

Mondos besked

Det här året har börjat lika bra för 23-åringen som i början av 2023 slog nytt världsrekord igen, sitt sjätte världsrekord i karriären än så länge. Och han är så långtifrån att vara nöjd med den nya rekordhöjden på 6,22 meter.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Armand Duplantis, stavhopp
220820 Armand Duplantis of Sweden celebrates in men’s pole vault final during day 10 of the European Championships on August 20, 2022 in Munich. Photo: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / MB0442

Duplantis har verkligen blivit en nationalhjälte för Sverige och vi ska vara så oerhört stolta över att han valde att tävla i blågula kläder istället för hemlandet USA. Nu kommer ett annat stort glädjebesked som kommer att göra alla svenskar jublande glada.

LÄS MER: Nya bilden på Armand Duplantis och flickvännen Desiré – som nu hyllas av svenskarna: ”Bästa paret”

Duplantis ord

Mondo meddelar att han kommer att tävla i den klassiska Finnkampen under 2023. Duplantis har missat tävlingen mellan Sverige och Finland tre år på raken men i år blir det ändring på det.
”Jag ser verkligen fram emot Finnkampen, att vara med och slåss för en svensk seger på hemmaplan”, säger världsstjärnan i ett pressmeddelande.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Armand Duplantis, stavhopp
220820 Armand Duplantis of Sweden celebrates after winning men’s pole vault final during day 10 of the European Championships on August 20, 2022 in Munich. Photo: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / MB0442

Året Finnkampen avgörs på Stockholms stadion helgen 2-3 september, bara en vecka efter stavhoppsfinalen i VM. Förbundskaptenen Kajsa Bergqvist är nu extra stolt över att få med sig Armand Duplantis i truppen till Finnkampen.
– Mondo är världens bästa friidrottare alla kategorier. När han hör av sig, ger klartecken till Finnkampen och berättar hur taggad han är så blir man väldigt glad, säger hon i pressmeddelandet.
– Finnkampen är i första hand en lagtävling, där varje poäng är lika mycket värd. Samtidigt betyder det oerhört mycket att våra största stjärnor vill vara en del av detta lag. Att Mondo så här tidigt slår fast att han är med är viktigt för laget. Det är också ett fantastiskt besked både för Finnkampen och den svenska friidrottspubliken.

Visst ska det bli kul att se Armand Duplantis i Finnkampen? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Ikonens radikala förslag som kan förändra allt för Armand Duplantis: ”Nonsens, trams”