Armand Duplantis helt nya utmaning – så ska "Mondo" hjälpa tusentals svenskar: "Djupt imponerad"

Armand Duplantis helt nya utmaning – så ska ”Mondo” hjälpa tusentals svenskar: ”Djupt imponerad”

Armand Duplantis är en av världens bästa idrottsmän i dagsläget.
Nu har den 23-årige storstjärnan tagit sig an en helt ny utmaning.
Där ”Mondo” ska hjälpa tusentals svenskar med sin hälsa.

Bara 23 år gammal har Armand Duplantis redan vunnit allt som går att vinna som stavhoppare. OS-guld, VM-guld utomhus, VM-guld inomhus, EM-guld utomhus och även EM-guld inomhus har det blivit för ”Mondo” under den hittills korta karriären.

Duplantis succé

Svenske världsstjärnan har dessutom slagit världsrekordet hela sex gånger och han kommer bara att bli ännu bättre med åren. I början av 2023 kom det högsta hoppet genom alla tider när Duplantis flög över 6,22 meter och den stora målsättningen är att nå drömgränsen på 6,30 meter.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Armand Duplantis, stavhopp
220720 Armand Duplantis of the Swedish national athletics team poses for a portrait at a press conference during day 6 of the 2022 World Athletics Championships on July 20, 2022 in Eugene. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0331

Årets stora höjdpunkt blir sommarens friidrotts-VM i Budapest där Mondo förväntas vinna sitt tredje VM-guld på bara två år. Men redan nu har stavhoppsstjärnan tagit sig an en helt annan utmaning.

LÄS MER: Armand Duplantis avslöjar okända chockbeskedet: ”Han bröt nästan handen på mig”

Mondos nya roll

Armand Duplantis har inlett ett samarbete med Aqua Dental och ska bli ambassadör för tandvårdskedjan.
– För mig känns det som att Aqua Dental har samma mål som jag har. Vi vill vara bäst på allting som vi gör. Allting ska vara top notch. För mig var det ett lätt beslut att jobba Aqua med Aqua Dental, säger 23-åringen i ett pressmeddelande.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Armand Duplantis, stavhopp
220903 Armand Duplantis of Sweden during day one of Finnkampen athletics gala on September 3, 2022 in Helsinki. Photo: Kalle Parkkinen / BILDBYRÅN / COP 211 / KP0033

Duplantis ska nu hjälpa tusentals svenskar att ta hand om sin hälsa och få fler personer att gå till tandläkaren.
– Vi är på en lång resa och måste vara duktiga på att fylla på organisationen med ny inspiration. Vi vill göra det omöjliga, det som ingen någonsin har gjort. Då är det viktigt att lyfta blicken och ta inspiration av personer som har det där lilla extra. Den här gången kunde det inte bli mer rätt. Mondo är själva sinnebilden för allt vi vill uppnå. Att våga gå sin egen väg, jobba hårt och gång på gång flytta gränsen för vad som är möjligt,” säger vd:n Niklas Virta i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Armand Duplantis nya besked som får alla svenskar att jubla högt – för första gången på fyra år(!)

Tillsammans med Duplantis som ansiktet utåt ska tandvårdsföretaget tillgängliggöra tandvården för fler svenskar för att förbättra den svenska munhälsan. Vilket enligt ny forskning kan minska risken hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes och demens.
– Mondo är ju onekligen i högform, han gjorde en grym inomhussäsong som avslutades med ett nytt världsrekord i slutet på februari på 6,22 meter i franska Clermont-Ferrand. Jag fick själv chansen att följa hans förberedelser inför den kommande utomhussäsongen och jag kan bara säga att jag är djupt imponerad över det gedigna och envisa sätt Mondo tar sig an sina utmaningar. Bara från våra dagar tillsammans har jag lärt mig otroligt mycket. En stor portion passion, en obeskrivlig nivå av självledarskap och fokus på förberedelser samt att skynda långsamt är några av de saker jag tar med mig hem till organisationen. Det är egenskaper vi alla kan ansvara för att applicera i bolaget och i livet, säger vd:n i ett pressmeddelande.

Är Armand Duplantis Sveriges bästa idrottare just nu? Dela artikeln och säg din åsikt!

Se videon: