Armand Duplantis enorma kassaklirr efter succén – är nu bäst sedan Usain Bolt(!): ”Alla är överens”

Armand Duplantis makalösa succé bara fortsätter.
Nu är han den friidrottare som tjänar mest – sedan Usain Bolt.
– Han är världens bäst betalda friidrottare också, säger hans manager Daniel Wessfeldt till Aftonbladet.

Armand Duplantis är bara 20 år gammal – men tar redan friidrottsvärlden med storm. ”Mondo” har redan hunnit med att vinna EM-guld i stavhopp, och i höstas tog han efter en rafflande final silver i VM.

”Hade inte räknat med det”

Och formen 2020, inför OS-sommaren, verkar minst sagt vara toppad. I veckan tog han sig lätt över 6 meter – och var sedan bara en armbåge från världsrekordhöjden 6,17.

Armand Duplantis, VM-silver
191001 Armand Duplantis of Sweden celebrates after competing in men’s pole vault final during day 5 of the IAAF World Athletics Championships on October 1, 2019 in Doha. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 88037

Armand Duplantis manager, Daniel Wessfeldt, är inte förvånad.

– Jag vet att han kan hoppa högt, men att han skulle försöka på världsrekordet direkt i första tävlingen hade jag inte räknat med. Men han gjorde rätt som gick direkt på 6,17. Han var så högt över på alla höjder och i sådan form att han var tvungen att försöka, säger han till Aftonbladet.

Tjänar mest sedan Bolt

Och Armand Duplantis fortsatta succé ger rejält klirr i kassan. Stavhoppsstjärnan har monsterkontrakt med såväl Puma som Red Bull, och önskas av varenda gala under 2020 – och Wessfeldt menar att ”alla är överens om att han är hetaste friidrottaren i världen just nu”.

– Det innebär ju att han är världens bäst betalda friidrottare också, säger Wessfeldt.

Armand Duplantis, VM-silver
191001 Armand Duplantis of Sweden celebrates after clearing 5,97 meters when competing in men’s pole vault final during day 5 of the IAAF World Athletics Championships on October 1, 2019 in Doha. Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / 170404

Enligt Aftonbladet är han den bäst betalda manliga friidrottaren sedan Usain Bolt.

– Det här är ju bara början. Det är det som är så fantastiskt. Även om han fortfarande är i en utvecklingsfas så kan kan slå världsrekordet redan nu. Och jag tror inte det är slut där. Han kan hoppa en bit över 6,20. Han har allt och det finns ingen stavhoppare som är så snabb. Han gör 10,50 på 100 meter och har absolut inga spärrar när han hoppar, säger Wessfeldt.

Dela för att hylla Armand Duplantis!