Angelica Bengtssons stora chock inför sommar-OS – lämnas nu helt övergiven: "Det är jävligt sorgligt"

Angelica Bengtssons stora chock inför sommar-OS – lämnas nu helt övergiven: ”Det är jävligt sorgligt”

Med mindre än två månader kvar till OS chockas Angelica Bengtsson.
Då tränaren Peter Widén väljer att lämna henne.
– Det är jävligt sorgligt, säger Bengtssons avgående tränare till SVT.

Den 2 augusti börjar OS på allvar för svenskhoppet Angelica Bengtsson när damernas stavhoppskval inleds i Tokyo. Men mindre än två månader kvar till årets stora höjdpunkt skakas svenskan av ett chockbesked.

Svensk chock

Hennes tränare Peter Widén har nämligen tagit det överraskande beslutet att lämna henne. Under förra veckan valde han att bryta helt med 27-åringen.
– Vi kom inte överens sista tiden och tilliten till varandra funkade inte. Det är oerhört tråkigt både för henne och för mig men jag såg inte hur jag skulle kunna gå vidare i den situationen som vi befann oss i. Det är jävligt sorgligt, säger Widén till SVT.

Angelica Bengtsson, stavhopp
201023 Angelica Bengtsson poserar för ett porträtt den 23 oktober 2020 i Växjö. Foto: Magnus Lejhall / BILDBYRÅN / COP 214 / MH0017

Enligt Bengtsson själv var det i samband med Diamond League-galan i Doha som det skar sig mellan henne och tränaren.
– Jag var rätt frustrerad när jag rev ut mig i Doha och han sa att han inte pallade med mitt humör. Vi hade ett möte på hotellet efter tävlingen där han sa att han tyckte att jag var för arg, säger hon till SportExpressen.
– Jag var ganska nervös inför Doha och var därför på dåligt humör på träningen innan. Redan då sa han att han funderade på att lämna mig.

”Blev arg”

Sedan kom samtalet från Widén till Bengtsson där han sa att han fått nog och bröt samarbetet, alldeles tätt inpå sommar-OS.
– Han ringde och berättade att han inte ville träna mig längre Jag blev arg, jag känner att han lämnar mig i sticket, säger hon till kvällstidningen.

Angelica Bengtsson, stavhopp
200906 Angelica Bengtsson of Sweden competes in the women´s pole vault during the Finnkampen day 2 on September 6, 2020 in Tampere, Finland. Photo: Kalle Parkkinen / BILDBYRÅN / Cop 211

Angelica Bengtsson har än så länge ingen ny tränare klar inför OS. Men friidrottslandslagets förbundskapten Karin Torneklint meddelar att man försöker hjälpa stavhopparen att hitta en lämplig ersättare.

Vad tycker du om det här avhoppet? Dela artikeln och ge din åsikt!

LÄS MER: Daniel Ståhls stora hjälteinsats – räddade stjärnan som trakasserades av otäcka män: ”Då sprang dom iväg”

Få våra nyhetsbrev!