Daniel Ståhls stora hjälteinsats – räddade stjärnan som trakasserades av otäcka män: ”Då sprang dom iväg”

Man bråkar inte med Daniel Ståhl.
Det visade svenska kraftpaketet när han klev fram som en hjälte för friidrottsstjärnan Annimari Korte.
– Då sprang de därifrån, säger Ståhl till finska Iltalehti.

Det var efter Finnkampen 2018 som friidrottarna fick fira med en bankett. Men för finska friidrottsstjärnan Annimari Korte blev det en mardrömskväll.

Ståhl hjälte

Häcklöperskan avslöjar vad som hände i sin nya självbiografi ”Yli kaikkien aitojen” (”Över alla häckar” på svenska). Finskans festkväll slutade med ambulans till akuten och hon tror att hon blev drogad.
”Jag drack bara två-tre drinkar, men plötsligt mådde jag chockerande dåligt och började kräkas”, berättar hon i boken.

Annimari Korte, friidrott
Annimari Korte, friidrott. FOTO: Instagram

Under banketten ska två ”otäcka män” ha följt efter henne och det var en obehaglig upplevelse innan den stora hjälten Daniel Ståhl kom till undsättning. Med en heroisk insats tog han hand om Korte och såg till att ingen kom åt henne.
– Jag frågade Annimari om hon var okej. Hon berättade att hon var rädd för två fyllon som följde efter och trakasserade henne. Jag föreslog att vi skulle låtsas vara ett par, så jag sa: ”Hörni, det här är min flickvän”. Då sprang de därifrån, säger Ståhl till finska tidningen Iltalehti efter tävlingarna i Åbo på måndagskvällen.

Till akuten

När berättelsen om festkvällen 2018 kommit upp till ytan nu så hyllas Ståhl för sitt agerande. Men han visste inte alls om att finskan fått föras till akuten samma kväll.

Daniel Ståhl, friidrott
200905 Daniel Ståhl of Sweden competes in the men’s discus throw during the Finnkampen day 1 on September 5, 2020 in Tampere, Finland. Photo: Kalle Parkkinen / BILDBYRÅN / Cop 211

Ståhl är glad att han kunde stoppa de okända männen i vad som hade kunnat bli ännu värre för Annimari Korte den kvällen.
– Självklart tar vi hand om varandra, säger Ståhl till tidningen.

Daniel Ståhl vann tävlingen i Åbo på måndagskvällen med ett segerkast på 68,11 meter. Ett fint besked inför stundande sommar-OS i Tokyo.

Vilken hjälte! Dela artikeln för att hylla Daniel Ståhls fantastiska insats.

LÄS MER: Daniel Ståhls fina hyllning till giganten Magnus Samuelsson: ”Han är en inspirationskälla”

Få våra nyhetsbrev!