Daniel Ståhls fina hyllning till giganten Magnus Samuelsson: ”Han är en inspirationskälla”

Han är Sveriges mest populära kraftpaket i dag.
Nu hyllar diskuskastaren Daniel Ståhl en gigant från förr.
– Magnus Samuelsson har varit en inspirationskälla. Han är en legendar, säger Ståhl till Sportbibeln.

2020 är Daniel Ståhl världsetta i diskus för femte året på raken. Han har utvecklats till en av svensk idrotts största just nu och det är inte bara de långa kasten utan även just storleken som imponerar.

Ståhls karriär

Karriären tog fart på allvar redan 2011 när han tog SM-brons i kulstötning och SM-silver i diskus. Därefter har det blivit hela 9 SM-guld i båda sporterna även om det är fullt fokus på bara diskus de senaste åren.

Daniel Ståhl, diskus
200822 Daniel Ståhl during a press conference ahead of Bauhausgalan on August 22, 2020 in Stockholm. Photo: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / COP 234 / JZ0019

För tre år sedan skulle det stora internationella genombrottet komma för Ståhl som bärgade ett mycket imponerande VM-silver i London 2017. Sedan dess har han tagit över tronen som världens bästa diskuskastare med framförallt VM-guldet i Doha 2019.

ANNONS: Hos Unibet får man nu 100 kr extra att spela för vid första insättningen! Klicka här för att öppna ett konto och ta del av 100 kronor extra vid din första insättning hos Unibet.

Till nästa sommar är svenske 28-åringen en stor guldfavorit för det framflyttade sommar-OS i Tokyo. Med sina otroliga 200 centimeter och 150 kilo har svenska folket verkligen fått en ny favoritbjässe att följa hemma i tv-sofforna.

Hyllar giganten

Precis som det var för över 20 år sedan när ”Ståhlmannen” som barn fick upp ögonen för en annan gigant. Nämligen Magnus Samuelsson som vann ”Sveriges starkaste man” år efter år och 1998 tog han den högst prestigefulla titeln som ”Världens starkaste man”.

Magnus Samuelsson
Magnus Samuelsson. FOTO: Pinterest

Nu hyllar Daniel Ståhl en riktig personlig favorit från unga dagar.
– Magnus Samuelsson har varit en inspirationskälla för mig. Han är en legendar. Även om det är två helt olika sporter som vi hållit på med, jag håller ju på med en olympisk sport och han med strongman. Men det är ballt det han har gjort, säger friidrottaren till Sportbibeln.
– Han har dragit flygplan, bilar och båtar, det är riktigt ballt. Jag kommer ihåg att jag tittade på honom när jag var liten, han och hans brorsa höll på där.

Let’s Dance?

Efter karriären som muskelbyggare har Samuelsson även synts i en hel del tv-sammanhang och det allra mest uppmärksammade var 2009. När ”The Giant Swede”, som han kallades under sina aktiva dagar, överraskande dök upp i TV4-dansprogrammet ”Let’s Dance”.

Men världens starkaste man överraskade många och gick och vann hela tävlingen 2009. Frågan är om vi även kan få se världens just nu bästa diskuskastare i en sådan miljö efter karriären.

Han var ju även med i Let’s Dance, är det något som du kan tänka dig?
– Vi får se, man ska aldrig säga aldrig…, säger Ståhl till Sportbibeln.

LÄS MER: Jätten Daniel Ståhl avslöjar – så OTROLIGT mycket lyfter han i gymmet: ”Jag vill göra ännu mer”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!