Zlatans svindyra födelsedagspresent till sig själv – så många miljoner kronor kostade nya lyxbilen

Zlatan Ibrahimovic brukar alltid lyxa till det på födelsedagen.
Så när han fyllde 42 år på tisdagen unnade han sig en dyr present.
”Grattis på födelsedagen till Zlatan”, skrev han själ på Instagram.

Det har blivit en tradition nu att Zlatan Ibrahimovic köper en ny bil till sig själv på födelsedagen. Senaste åren har det också oftast handlat om en ny Ferrari till garaget där hemma.

Zlatans present

”Ibra” älskar verkligen sportbilar och snabba vrålåk och när han fyllde 42 år på tisdagen kom det ytterligare en till samlingen.
”Grattis på födelsedagen till Zlatan”, skrev han på instagram under födelsedagen, tillsammans med en bild från insidan av bilen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
230218 Zlatan Ibrahimovic of AC Milan during the Serie A football match between Monza and Milan on February 18, 2023 in Monza. Photo: Matteo Gibraudi / BILDBYRÅN / kod XZ / XZ0108

Spanska tidningen Marca har nu lyckats ta reda på vilken slags bil det handlar om. Det är en Ferrari Purosangue som Zlatan har investerat i det och det är inte lätt att få tag på en sådan superbil.

Eftertraktad bil

Ferraris SUV-modell med 725 hästkrafter har i dagsläget två års väntetid och är rejält eftertraktad. Lyxbilen benämns som en ”Super-SUV” men det har också kommit med en del komplikationer.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Ferrari
Zlatans nya bil som han köpt till sig själ, en Ferrari Purosangue. FOTO: Ferrari.com

Ferrari har själva uttryckt att de inte vill tillverka sådan här modeller och de vill själva inte kalla Ferrari Purosangue för en SUV. Bilsajten Top Gear har också skrivit om att Ferrari varit osäkra på just den här modellen, just för att den skiljer sig mot vad de brukar lansera i nya bilmodeller.

LÄS MER: Zlatan Ibrahimovic ger nu svar på frågan om Helena Seger som alla undrar: ”Jag skojar inte”

Ibras prislapp

Det här ska vara en mer praktisk bil än en lyxig och snabb sådan, enligt uppgifter. Kanske just därför som familjefadern Zlatan förälskat sig i den och hostat upp flera miljoner kronor för sin födelsedagspresent.

Enligt uppgifter ska Zlatan Ibrahimovics nya bil ha kostat hela sex miljoner svenska kronor.

Vad tycker du om Zlatans nya vrålåk i födelsedagspresent? Dela artikeln och säg din åsikt!

Se bilden: