Zlatans sköna utspel efter jätteshowen – blev historisk: ”De säger att jag är…”

Milan är i superform och Zlatan Ibrahimovic är glödhet.
38-åringen låg bakom allt när Milan slog Sampdoria med 4-1.
– De säger att jag är gammal och trött, säger ”Ibra” efter matchen.

Milan behövde vinna mot Sampdoria för att kvalificera sig till Europaspel kommande säsong. Då klev Zlatan Ibrahimovic fram och visade vägen med stor show.

Zlatan historisk

Redan efter fyra minuters nickade ”Ibra” in ledningsmålet. Då blev Zlatan historisk genom att bli den första någonsin att göra 50 mål för båda Milanoklubbarna.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
200729 Zlatan Ibrahimovic of AC Milan celebrates during the Serie A match between Sampdoria and Milan on July 29, 2020 in Genoa. Photo: Matteo Gribaudi / BILDBYRÅN

Men 38-åringen var inte klar för kvällen. Tidigt i den andra halvleken serverade Zlatan lagkamraten Hakan Çalhanoglu till 2-0.

”Benjamin Button”

Och bara några minuter var det tvärtom när Çalhanoglu assisterade Zlatan till 3-0. Det var svenskens nionde mål för säsongen och tillsammans med fem assist har han nu gjort hela 14 poäng på 16 matcher.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
200729 Zlatan Ibrahimovic of AC Milan celebrates during the Serie A match between Sampdoria and Milan on July 29, 2020 in Genoa. Photo: Matteo Gribaudi / BILDBYRÅN

Matchen slutade 4-1 till Milan som är fortsatt obesegrat i ligaspelet efter återstarten av Serie A. Efter nya segern kom matchvinnaren Zlatan även med ett utspel till alla kritiker.
– Jag är som Benjamin Button, jag blir aldrig gammal. Jag förblir ung. Förhoppningsvis kan jag fortsätta så här. De säger att jag är gammal och trött, men jag blir bara hetare, säger han till Milan-TV.

Bara en ligamatch återstår för Milan och för Zlatan innan kontraktet går ut. Men senaste veckorna tyder allt mer på att stjärnsvensken kommer att skriva på för ännu en säsong med AC Milan.

LÄS MER: Trovärdiga uppgifter: Manchester United vill nu värva – från Bayern München

Få våra nyhetsbrev!