Zlatans nya landslagsbesked till Janne – efter comeback i Milan: "Jag är i en helt annan sits nu"

Zlatans nya landslagsbesked till Janne – efter comeback i Milan: ”Jag är i en helt annan sits nu”

Janne Andersson öppnade nyligen upp dörren till Zlatan Ibrahimovic i EM.
Och efter sin comeback i Milan ger nu ”Ibra” sitt landslagsbesked.
– Jag tror att jag är i en helt annan sits nu, sa han till TV4 efter matchen i går.

Förra veckan öppnade förbundskaptenen Janne Andersson oväntat nog dörren för en återkomst av Zlatan Ibrahimovic till EM 2020. Trots att Janne tidigare varit tydlig med att Zlatan i landslaget är ett avslutat kapitel.

Zlatan till EM 2020?

Men trots att Zlatan slutade spela i svenska landslaget efter EM 2016 och nyligen kallade Jannes lagbygge för ”en sekt” som inte släpper fram spelare med invandrarbakgrund så öppnas ändå dörren för EM-spel i sommar.
– Då var då. Jag är ganska bra på att lägga saker bakom mig. Då var jag ledsen och besviken men det har gått över, så han är välkommen att höra av sig om han känner att han ändrat sig, sa Janne i en intervju med Fotbollskanalen nyligen.

Zlatan, landslaget, Milan
200106 Zlatan Ibrahimovic of Milan reacts during the Serie A match between Milan and Sampdoria on January 6, 2020 in Milano. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92428

Men frågan är vad Zlatan själv tycker om en comeback till Blågult? I måndags gjorde ”Ibra” efterlängtad comeback till europeiska toppfotbollen igen och återkomst i Milantröjan igen.

Beskedet till Janne

Zlatan byttes in i början av den andra halvleken i Serie A-matchen mot Sampdoria som slutade mållöst. Direkt efter matchen gav Zlatan ännu ett landslagsbesked.

Zlatan, landslaget, Janne Andersson
191209 Head coach Janne Andersson of the Swedish national football team during a press conference regarding the January tour on December 9, 2019 in Stockholm. Foto: Erik Simander / BILDBYRÅN / Cop 201

Där han själv valde att stänga dörren för en återkomst till EM 2020.
– Jag ska först orka spela här, sedan tänka på något annat! Nej, nej, jag slutade för länge sedan. De gör det bättre utan mig och de har det bra, säger Zlatan till TV4.
– Jag tror att jag är i en helt annan sits nu, jag är här för att hjälpa till och inte tänka individuellt.

LÄS MER: Zlatans första ord – efter att statyn vält i Malmö: ”En dag kommer jag att…”