Nu kan Zlatan-statyn flyttas hit – efter grova attackerna: "Vi erbjuder ett nytt hem"

Nu kan Zlatan-statyn flyttas hit – efter grova attackerna: ”Vi erbjuder ett nytt hem”

Zlatans staty i Malmö är avsågad och vält.
Nu kan monumentet av Zlatan Ibrahimovic flyttas och återuppstå på annan plats.
– Vi erbjuder ett nytt hem till Zlatan-statyn på anrika Mosebacketerrassen, säger Samuel Laulajainen, vd för Södra Teatern, till Nöjesguiden.

Ända sedan beskedet att Zlatan Ibrahimovic köper in sig i Hammarby så har Zlatan-statyn i Malmö fått utstå ett helvete. Attack efter attack har riktats mot monumentet för att visa upp den stora ilskan mot Malmösonen.

Zlatan-statyn kan flytta

I helgen kom nådastöten när någon eller några sågade av statyn vid fotknölarna och hela brons-Zlatan välte över. Nu har Zlatan-statyn flyttats bort från Stadionområdet och till en okänd plats för att repareras.

Zlatan Ibrahimovic, staty
200105 The statue of Zlatan Ibrahimovic has been vandalized, photographed on January 5, 2020 in Malmö. Photo: Christian Örnberg / BILDBYRÅN / Cop 166

Det kan även bli så att den aldrig återvänder igen och istället flyttas till en helt ny plats. Nämligen till Stockholm.

Stå ihop med Strindberg

Vd:n för Södra Teatern vill nu flytta statyn från Malmö och placera den på klassiska Mosebacketerrassen i Stockholm.
– Med Mosebacketerrassen har vi en unik plats och möjlighet som inte många andra aktörer kan erbjuda. Vi hoppas nu att politikerna i Malmö tycker likadant, så ser vi till att Zlatan-statyn får ett nytt hem, säger Samuel Laulajainen till Nöjesguiden.

Zlatan Ibrahimovic, staty
191227 The statue of Zlatan Ibrahimovic has been vandalized, photographed on December 27, 2019 in Malmö. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92390

Nya förslaget välkomnas även av Stockholms finansborgarråd Anna König Jerlmyr. Som skriver så här på Twitter:
”Det är olyckligt att Zlatanstatyn gång på gång vandaliserats i Malmö. Jag välkomnar därför att Södra Teatern vill erbjuda statyn en ny plats och är övertygad om att Stockholm och Södermalm kan visa den respekt och omtanke som vår legendar förtjänar!”

Terrassen på Mosebacke är öppen för allmänheten och ligger vid Slussen på Södermalm i Stockholm, med utsikt över Gamla stan. På samma plats finns även redan ett monument av legendariske författaren August Strindberg.
– Vi erbjuder ett nytt hem till Zlatan-statyn på anrika Mosebacketerrassen där han kan stå och blicka ut över Stockholm tillsammans med August Strindberg, säger Södra Teaterns vd Laulajainen till nöjestidningen.

https://twitter.com/SthlmMayor/status/1214495262225371136

LÄS MER: Dejan Kulusevski klar för Juventus – så otroligt mycket pengar får svenska division 1-klubben(!)