Zlatans nya förklaring – efter LeBron James fräcka svar: ”Annars hade jag…”

Zlatan Ibrahimovic kom med ett kontroversiellt utspel.
Basketikonen LeBron James svarade då med ett fräckt svar.
Nu uttalar sig Zlatan igen efter sågningen av NBA-storstjärnan.

Förra veckan väckte Zlatan Ibrahimovic enorma rubriker efter att ha gett sig på världens största basketstjärna i LeBron James. Svensken var starkt kritisk mot att amerikanen och andra idrottsmän engagerar sig i politiska frågor.

Zlatans kritik

Zlatans hårda ord skickade svallvågor genom hela idrottsvärlden.
– Jag gillar att se på basket väldigt mycket och LeBron (James) är ett fenomen i det han gör. Men jag gillar inte när personer som har någon slags status samtidigt även sysslar med politik, sa 39-åringen i en intervju med Discovery.

LeBron James, Los Angeles Lakers
Los Angeles Lakers forward LeBron James questions a call during the first half of the team’s NBA basketball game against the Denver Nuggets on Sunday, Feb. 14, 2021, in Denver. (AP Photo/David Zalubowski) CODZ107

Orden nådde hela vägen till NBA-storstjärnan och James svarade på kritiken några dagar senare.
– Det är ju roligt att just han skulle säga det, för jag tror att det var 2018 när han pratade om exakt samma saker i Sverige. Eftersom hans efternamn inte var likadant som alla andras upplevde han att det pågick rasism ute på planen, sa han med en tydlig gliring.

Ibras nya svar

Nu har Zlatan uttalat sig igen efter alla rubriker runt om i världen. På en presskonferens under tisdagen inför den italienska melodifestivalen(!), som är ”Ibras” nästa uppdrag, fick han på nytt frågor om LeBron James.
– Rasism och politik är två olika saker. Vi, idrottare, enar världen, men politik delar världen. Alla är välkomna, det har ingenting att göra med var du kommer ifrån, vi gör det vi gör för att ena folk. Vi gör inte andra saker eftersom vi inte är bra på det, annars hade jag varit politiker. Det är det som är mitt meddelande. Idrottare ska vara idrottare och politiker ska vara politiker, säger Zlatan på pressträffen.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
210126 Zlatan Ibrahimovic of Milan during the Coppa Italia match between Inter and Milan on January 26, 2021 in Milan. Photo: Nicolo’ Campo / Bildbyrån

39-åringen fick även frågor om skadan han åkte på mot Roma i helgen, som innebär att han missar de tre kommande matcherna för Milan. Och han garanterar att skadan inte kommer att påverka hans insats under musikfestivalen.
– Jag hade otur som fick en liten skada, men jag kan göra allt. Festivalschemat kommer inte att ändras på grund av det, säger han på presskonferensen.
– Jag har ingen aning om vad som väntar, men jag är inte orolig. Om jag gör det dåligt kan ingen döma mig – och om jag gör det bra har jag en annan karriär att satsa på när jag slutar spela fotboll.

Vad tycker du om Zlatans nya uttalande? Dela artikeln och berätta!

LÄS MER: Zlatans klockrena förklaring – till varför han vägrar bli tränare: ”Omöjligt”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!