Zlatans klockrena förklaring – till varför han vägrar bli tränare: ”Omöjligt”

Han är en av världens bästa anfallare just nu.
Men fotbollstränare är inget Zlatan Ibrahimovic vill bli.
Och 39-åringen har den allra bästa förklaringen till varför.

Trots att han blivit 39 år gammal så har Zlatan Ibrahimovic inga planer på att lägga ned fotbollskarriären riktigt än. Ända sedan återkomsten till Milan och europeisk toppfotboll igen har svensken varit glödhet på fotbollsplanen.

Zlatan i Milan

Redan i våras visade ”Ibra” att han fortfarande håller på den högsta nivån. Den här säsongen har 39-åringen växlat upp ännu mer och förvandlat den slumrande jätten Milan till en titelutmanare igen.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
210221 Milans Zlatan Ibrahimovic under fotbollsmatchen i Serie A mellan Milan och Inter den 21 februari 2021 i Milano. Foto: Matteo Gribaudi / BILDBYRÅN

Zlatan har levererat 14 mål på 14 ligamatcher och är delad trea i skytteligan, strax efter målkungarna Cristiano Ronaldo och Romelu Lukaku i toppen. Milan ledde länge Serie A-tabellen men har nu halkat efter ärkerivalen Inter med ett glapp på fyra poäng.

Klockrent svar

Om sju månader fyller Ibrahimovic hela 40 år och det är oerhört imponerande att han fortfarande finner drivkraften och motivationen att pressa kroppen till max varje vecka. Men frågan är vad stjärnsvensken ska hitta på efter att den framgångsrika fotbollskarriären väl tar slut.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
210221 Milans Zlatan Ibrahimovic under fotbollsmatchen i Serie A mellan Milan och Inter den 21 februari 2021 i Milano. Foto: Matteo Gribaudi / BILDBYRÅN

Ett som verkar vara säkert är att han inte har några planer alls på att sadla om till fotbollstränare efter spelarkarriären. Zlatan fick frågan om han vill bli tränare på en presskonferens i helgen och svarade då med ett helt klockrent svar.
– Omöjligt. För under matchen skulle jag smälla till åtminstone två spelare och efter matchen åtta till, svarade Ibra.

Efter karriären

Med de orden verkar en tränarsatsning vara utesluten. Men med Zlatan kan man aldrig vara säker och vi får fortfarande njuta av hans spelarkarriär ett tag till.

Därefter ska det bli oerhört intressant att se vad Zlatan Ibrahimovic, som vunnit titlar med storklubbarna Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan, PSG och Manchester United bestämmer sig för att göra. Om han blir kvar i fotbollsvärlden eller lämnar den helt och hållet.

Gillar du Zlatans sköna svar? Dela artikeln och visa andra!

Zlatan Ibrahimovic about becoming a coach: 'Impossible. During the game I would punch at least two players and after the game eight.' 😅

Posted by SPORTbible on Sunday, February 28, 2021

LÄS MER: Nya hinten – öppnar nu upp om Zlatans comeback i landslaget: ”Då kommer ni få reda på vad som gäller”

Få våra nyhetsbrev!