Zlatans nya attack på Pep Guardiola – gräver upp stridsyxan igen

Zlatan Ibrahimovic har inte glömt.
Och går till ny attack mot Pep Guardiola.
– Han är definitivt den mest omogna jag jobbat med, säger svensken till Sky Italia.

Då var det dags igen. Zlatan Ibrahimovic har grävt upp stridsyxan igen och går till ny attack mot tidigare tränaren Pep Guardiola.

Duon hade en väldigt, väldigt infekterad relation i Barcelona och ingen kan ha missat deras öppna bråk. Det hela slutade med att Zlatan lämnade Barcelona efter bara en säsong och återvände till Italien för att fortsätta karriären i Milan.

”Jag ville inte ha en komplicerad relation”

Men åtta år senare har Zlatan fortfarande inte glömt. I en ny intervju med Sky Sports Italia går numera Manchester United-svensken till ännu ett angrepp mot ärkerivalen Manchester Citys tränare.
– Barcelona ville ha mig, precis som alla spelare, och jag ville inte ha en komplicerad relation med Barcelona. Jag ville göra bra ifrån mig och gjorde det i början. Jag var i Barcelona av en anledning och jag gjorde mycket mål första halvåret, samtidigt som vi vann två supercuptitlar. Första halvåret var helt perfekt. Sedan bytte vi system och taktik, och det blev inte bra för mig, så klubben sa åt mig att prata med Guardiola, säger Zlatan i intervjun.
– Jag sa till Guardiola att han hade offrat alla spelare för (Lionel) Messis skull. Han svarade att han förstod mig. Men efter det bänkade han mig till nästa match och matchen efter det och matchen efter det. Då tänkte jag bara: ”Det verkar som att han har löst problemet”. Efter det så varken pratade han med mig eller tittade på mig.

”Samma sak med Eto’o och Mandzukic”

Det var då allt började gå utför för Zlatan och Guardiolas relation. Och även om mycket har hänt sedan dess så sticker det fortfarande i ögonen på Zlatan. Som avslutar intervjun med att leverera påhoppet som snabbt kommer att nå Guardiola.
– Jag kunde gå in i ett rum och då gick han ut. Jag gick för att träffa honom och han gick iväg någon annanstans. Jag förstod att det handlade om något helt annat än fotboll. Men problemet låg hos honom, det var han som inte hade löst problemet med mig. Jag minns min första dag, då sa han åt mig att Barcelonaspelare inte dyker upp på träning i en Ferrari eller Porsche. Han hade redan dömt mig då, men om man inte känner en person så kan man inte döma en, säger Zlatan till Sky Sports Italia.
– Jag fick mina lärdomar från honom, jag vet inte hur det är för andra men jag läste att exakt samma sak hände med (Mario) Mandzukic och (Samuel) Eto’o. Han är inte den värsta tränaren som jag jobbat med, men han är definitivt den mest omogna som jag jobbat med. För en riktig man löser sina problem.

Dela den här artikeln om du är på Zlatans sida!

LÄS MER: Här är hånet mot Zlatan – som utlöste blodiga derbybråket