Zlatans kaxiga ord efter makalösa derbyshowen: ”Jag är inte förvånad…”

Zlatan Ibrahimovic är tillbaka.
Och blev stor derbyhjälte med dubbla mål när Milan besegrade ärkerivalen Inter i derbyt på lördagskvällen.
– Jag var väldigt hungrig efter att ha suttit inlåst hemma i två veckor, säger derbyhjälten ”Ibra”.

Efter att ha missat flera matcher på grund av coronaviruset blev Zlatan Ibrahimovic friskförklarad till det stekheta Milanoderbyt. Vilken otrolig comeback det skulle bli också.

Zlatans show

Zlatan, som nyligen fyllt 39 år i oktober, hade stor uppvisning för Milan på lördagskvällen och gjorde två mål inom loppet av tre minuter mot Inter. Det räckte för att sänka ärkerivalen med slutresultatet 2-1.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
201017 Zlatan Ibrahimovic of Milan celebrates scoring his first goal during the Serie A football match between Inter and Milan on October 17, 2020 in Milano. Photo: Daniele Buffa / BILDBYRÅN

Därmed blev ”Ibra” den äldste spelaren någonsin att göra mål i ett Milanoderby.
– Jag var väldigt hungrig efter att ha suttit inlåst hemma i två veckor och visade det med två mål, säger svensken efter matchen och berättar mer om coronafrånvaron.
– Jag hade inte så många symptom, men sa tidigt att derbyt är en match jag inte kan missa. 

ANNONS: Hos Unibet får man nu 100 kr extra att spela för vid första insättningen! Klicka här för att öppna ett konto och ta del av 100 kronor extra vid din första insättning hos Unibet.

1-0 kom redan efter 13 minuter när Zlatan fixade en straff som han själv tog hand om. Han missade dock straffsparken men lyckades slå in sin egen retur.

”Inte förvånad”

2-0 kom efter ett fint inspel av lagkamraten Rafael Leão och Ibrahimovic kunde stöta in sitt andra i matchen och fjärde mål på bara två ligamatcher. Det tar 39-åringen upp i delad skytteligaledning i Serie A.
– Jag är inte förvånad. Jag vet vilken nivå jag håller. Jag känner mig komplett som spelare, säger Ibra efteråt.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
201017 Zlatan Ibrahimovic of Milan looks dejected during the Serie A football match between Inter and Milan on October 17, 2020 in Milano. Photo: Daniele Buffa / BILDBYRÅN

Inters Romelu Lukaku reducerade till 2-1 men närmare än så kom inte de blåsvarta. Och Milan kunde ta sin första derbyvinst på hela fyra år.

”Vinna ligan?”

De rödsvarta har nu fyra raka segrar på de fyra första ligamatcherna och leder Serie A-tabellen.
– Om vi kan vinna Scudetton? Vi är bara i början av säsongen. Sedan jag kom har hela laget gjort fantastiska saker, särskilt efter nedstängningen. Man ser att mentaliteten har blivit annorlunda, att de unga spelarna tar ansvar och gör uppoffringar. Jag känner ett stort ansvar för dem. Jag är en ledare i det här laget och det är en roll jag trivs i, säger Zlatan.

Milantränaren Stefano Pioli erkänner också att stjärnsvensken var rejält trött mot slutet och bad om att få bli utbytt. Men Pioli vägrade att lyssna.
– Han var väldigt trött och bad om att få bytas ut, men den här gången var det jag som ignorerade honom! Zlatan är extraordinär och han bidrar så mycket till det här laget med sin talang, målmedvetenhet och karaktär. Han är ett exemplariskt proffs som ger allt för sitt lag och som vill vinna allt från cupfinaler till en övning på träningen. Jag kan inte ta åt mig någon ära för att ”kunna hantera honom”, eftersom att det är väldigt enkelt.

LÄS MER: Här visar Zlatan sin stora vinnarskalle – och kastar omkull klubbikonens son på Milan-träningen

Följ 08minuter på Facebook!

Få våra nyhetsbrev!