Zlatans hån till rivalen – mitt i nya titeljublet

Zlatans titelskörd i England fördubblades i går kväll. När svensken bärgade sin andra raka titel på första säsongen passade han även på att skicka en tydlig passning till en viss rivalklubb.

Redan som 17-åring tackade Zlatan Ibrahimovic nej till Arsene Wenger och ett provspel hos Arsenal med de berömda orden: ”Zlatan gör inte auditions”.

Nästan 20 år sedan får Zlatans relation till Arsenal en helt ny tändvätska. När svensken blev stor matchhjälte för Manchester United i söndagskvällens ligacupfinal mot Southampton – fick även rivalklubben höra det.

35-åringen gjorde två mål i 3-2-segern och var den stora bidragande orsaken till att Manchester United plockade sin andra titel för säsongen. Det var även Zlatans andra titel sedan flytten till England och sin 32:a totalt.

Och mitt i allt segerjubel kom hånet till Arsenal.
– Det är min andra titel med klubben. På sju månader har jag vunnit två titlar – det betyder att vi tror på det vi gör och vi fortsätter att vinna. Det finns andra klubbar som inte vunnit något på tio år…, säger Zlatan till engelska medier och alla är övertygade om var hånet är riktat.

Arsenal har endast vunnit FA-cupen och Community Shield de senaste tio åren. Zlatan är även överens om vad som gjort United till en titelvinnande klubb igen.
– Mourinho är en vinnare. När du tar in José vet du vad du får. Om du vill vinna tar du in José, det är så det fungerar. Klubben visste vad de gjorde när de tog in honom, säger Zlatan.

LÄS MER: Zlatans klockrena svar på reporterns fråga får alla att skratta.