Zlatans egna ord i natt – mycket nära ny klubb och har fått ett kontrakt: ”Mitt andra hem”

Zlatan Ibrahimovic letar ny klubb till nästa säsong.
Nu avslöjar han med egna ord vilken klubb som ligger närmast.
– Det är mitt andra hem, säger Zlatan till Gazzetta dello Sport.

Senaste dagarna har rubrikerna om Zlatan Ibrahimovic svämmat över. Allt har handlat om stjärnsvenskens köp av en fjärdedel i Hammarby Fotboll.

Zlatans nästa klubb

Desto färre rubriker har det varit om Zlatans nästa klubb i svenska medier. Men i italienska medier har det fortsatt spekulerats om var Ibrahimovic ska flytta här näst.

Zlatan Ibrahimovic
191008 Zlatan Ibrahimovic at the revealing ceremony of his statue at Stadiontorget on October 8, 2019 in Malmö. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92363

Och allt talar för Italien. I en ny intervju med Gazzetta dello Sport berättar han med egna ord om framtiden.

Har fått ett kontrakt

Där väldigt mycket pekar mot en återkomst hos AC Milan.
– Milano är mitt andra hem. Milano är inte min andra stad, det är mitt andra hem. Jag har fantastiska minnen därifrån, säger Zlatan till italienska tidningen.

Zlatan Ibrahimovic
190413 Zlatan Ibrahimovic of LA Galaxy during the MLS regular season football match between LA Galaxy and Philadelphia Union on April 13, 2019 in Los Angeles. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87922

Enligt Gazzettans uppgifter har Zlatan redan fått ett kontraktsförslag från Milans. Kontraktet gäller på ett halvår med möjligheten att lägga till ytterligare en säsong nästa sommar.

”Jag kan spela till 50”

Men ”Ibra” har ännu inte svarat på kontraktserbjudandet. Och lovar samtidigt att han har många, många år kvar av spelarkarriären.
– Om det finns ett projekt som lockar mig så kan jag spela tills jag är 50 år. Jag har precis avslutat ett äventyr i Los Angeles. Det var fantastiskt, och nu är vi två som är hjältar i två världar: Jag och Giuseppe Garibaldi, säger han till tidningen.

Garibaldi var en italiensk general och frihetskämpe i slutet på 1800-talet som hjälpte både Italien och Uruguay.

LÄS MER: Så mycket har Zlatan Ibrahimovic betalat för att bli delägare i Hammarby