Profilens stenhårda passning till Zlatan Ibrahimovic – mitt under hyllningarna: ”Han gick över gränsen”

Markus Rosenberg hyllades stort.
Då skickade han en syrlig passning till Zlatan Ibrahimovic.
– Tyvärr gick han över gränsen, säger han.

Det var magiska och rörande bilder i Malmö under torsdagskvällen. Markus Rosenberg, superikon i Malmö FF, gjorde sin allra sista hemmamatch – och som han gjorde det.

Piken till Zlatan

Profilen, som avslutar karriären efter årsskiftet, gjorde två mål i matchen – det andra i matchens 96:e(!) minut fram till 4–3 mot Dynamo Kiev. Efter matchen var Rosenberg rörd och tagen av hyllningarna han fick av såväl supportrar, som ledare och som diverse profiler.

191129 Markus Rosenberg of Malmö FF celebrate with supporters after scoring the 4-3 goal during during the Europa league match between Malmö FF and Dynamo Kiev on November 29, 2019 in Malmö. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Men i hyllningarna passade Rosenberg även på att skicka en syrlig passning till Zlatan Ibrahimovic, som i veckan gick ut att med att han är delägare i rivalen Hammarby, och då förkunnade att de grönvita ”ska bli bäst i Skandinavien”.

– Fortsätta stötta i med- och motgång. Det kommer jag att göra. Men framförallt: Ställ höga krav, som ni alltid gjort. Det är därför vi är där vi är i dag, och därför vi kommer ta steg närmre och närmre till att bli Skandinaviens mäktigaste klubb, sa han till publiken.

”Extremt sorgligt”

Efteråt utvecklade Rosenberg.

– Det är en ganska känslig fråga. Fotbollen har blivit ganska affärsinriktad de senaste åren, mycket business. Det måste man hänga med i. 2019 handlar det inte bara om kärleken till klubben. Men det är en skör balansgång, en balansgång mellan att acceptera businessen och hålla sitt lag kärt. Den gränsen gick tyvärr Zlatan över, säger han på en presskonferens.

191128 Markus Rosenberg of Malmö FF in tears during his honoring after the Europa League match between Malmö FF and Dynamo Kiev on November 28, 2019 in Malmö. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Han är dock övertygad om att Ibrahimovic inte menade någonting illa med uttalandet.

– Vi gör alla misstag och jag tror inte att Zlatan ville Malmö FF något ont så just det här hatet och rasismen, allt som har hänt efter detta, det hör inte hemma i Malmö FF, tycker jag. Samtidigt förstår jag, jag har själv sett Zlatan som en förebild hela min karriär. Hela den nya generationen i Malmö, i Sverige, har sett Zlatan som en förebild, och ser Zlatan som en förebild. Det är klart att det blir extremt sorgligt men det måste få bli en sorg, det måste få bli något ledsamt, det får inte gå över till hat. Alla kan vi göra misstag, det är bara att förlåta, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!