Zlatan pekas ut efter den stora rasistskandalen – vädjar nu till Ibrahimovic: "Den här skiten"

Zlatan pekas ut efter den stora rasistskandalen – vädjar nu till Ibrahimovic: ”Den här skiten”

Fotbollsvärlden skakas om av rasistskandalen mot Vinicius Jr.
Många har redan höjt rösterna och satt ned foten ordentligt.
Nu pekas även svenske stjärnan Zlatan Ibrahimovic ut.

Det var i söndagens match mellan Real Madrid och Valencia som det hemska hände. Brasilianske stjärnspelaren Vinicius Jr har öppet gått ut med de rasistiska påhoppen som han utsattes för under La Liga-matchen.

Skandal i Spanien

Det är heller inte första gången som Vinicius Jr höjer rösten för hur han behandlas på fotbollsplanen. Nu skakas hela fotbollsvärlden av Real Madrid-stjärnans vittnesmål.
”Rasism är normalt i La Liga. Ligan tycker att det är normalt, det gör förbundet också och motståndarna uppmuntrar det. Jag är ledsen. Ligan som en gång tillhörde Ronaldinho, Ronaldo, Cristiano (Ronaldo) och (Lionel) Messi tillhör i dag rasister”, skrev Vinicius själv på Twitter under söndagen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zlatan Ibrahimovic, fotboll
230210 Zlatan Ibrahimovic of Milan during the Serie A football match between Milan and Torino on February 10, 2023 in Milan. Foto: Image Photo / COP 290 / MIL1002

Därefter gick spanska ligans president Javier Tebas till stark motattack.
”Innan man kritiserar och förolämpar La Liga är det nödvändigt att man tar fram information på riktigt. Bli inte manipulerade och se till att ni till fullo förstår varandras kompetenser och det arbete vi har gjort tillsammans”, skriver Javier Tebas i ett officiellt uttalande.

LÄS MER: Janne Andersson bryter tystnaden om Zlatan – därför har förbundskaptenen inte pratat med ”Ibra”

Pekar ut Zlatan

Sedan dess har många av världens mest kända fotbollsspelare som Neymar och Kylian Mbappé öppet visat stöd för Vinicius i sociala medier. Men det krävs mer än så tycker förre storspelaren Rio Ferdinand som reagerar starkt efter rasistskandalen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Rio Ferdinand, fotboll
Rio Ferdinand reagerar starkt efter den stora rasistskandalen och vädjar till bland annat Zlatan Ibrahimovic. FOTO: Twitter

Engelsmannen pekar nu ut flera världsspelare som Zlatan Ibrahimovic, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo och Erling Haaland för att höja rösten och markera mot det avskyvärda.
”Vem är det som skyddar Vinicius Jr i Spanien!?”, skriver en rejält irriterad Ferdinand på Twitter.
”Hur många gånger behöver vi se denna unga man bli utsatt för den här skiten? Jag ser smärta, jag ser äckel, jag ser en som behöver hjälp… Och ledarna gör inte ett skit för att hjälpa honom. Folk behöver stå tillsammans och kräva mer av de som styr vår sport. Ingen förtjänar det här och ändå tillåter ni det. Det måste till en enad kraft mot det här, för annars kommer det att sopas under mattan återigen”.

LÄS MER: När Zlatan chockade lagkamraten med de kaxigaste orden om sitt superlyxiga boende: ”Jag bor där bara för att…”

Det återstår att se hur Zlatan och de andra världsstjärnorna reagerar på Rio Ferdinands tydliga uppmaning. Om de höjer rösten och tar ett tydligt ställningstagande mot rasismen.

Vad tycker du om det här? Dela artikeln och säg din åsikt!

Se videon: