När Zlatan chockade lagkamraten med de kaxigaste orden om sitt superlyxiga boende: ”Jag bor där bara för att…”

När Zlatan chockade lagkamraten med de kaxigaste orden om sitt superlyxiga boende: ”Jag bor där bara för att…”

Fikayo Tomori var helt ny i Milan.
Då chockades han av Zlatan Ibrahimovics ord – om sitt lyxiga boende.
– Jag tänkte direkt: ”Jaha, det är den här Zlatan jag känner igen från sociala medier”, säger stjärnan.

Zlatan Ibrahimovic är inte bara en av tidernas främsta anfallare. Han har även gjort sig ett namn av att vara sig själv till 100 procent, och det har lett till några fantastiska ögonblick under åren. Ibrahimovic är inte direkt blyg och sen på att hylla sig själv, och så har det alltid varit.

Helsköna orden

Ibrahimovic har dock alltid hyllats för sitt ledarskap och för hur han tar hand om sina lagkamrater. Och precis så var det när Fikayo Tomori anslöt till Milan från Chelsea. Mittbacken är i dag en av världens främsta, men var tämligen oprövad när han kom till Milan. Och han visste inte vad han skulle vänta sig när det kom till Zlatan.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
220522 Zlatan Ibrahimovic of Milan celebrates after the Serie A game between Sassuolo and Milan on May 22, 2022 in Milano. Photo: IMAGE PHOTO / BILDBYRÅN / kod XZ

Tomori berättar att han var nervös när Ibrahimovic för första gången dök upp i omklädningsrummet.

– Jag visste inte vad som skulle komma. Man ser allting om honom på internet och sociala medier, om vad han säger och hur han är som person. Han är verkligen säker på vem han är, skulle jag säga. Han vet alla sina kvalitéer, säger Tomori.

LÄS MER: Glenn Strömberg avslöjar nu karriärens absolut bästa motståndare – och tvekar inte en sekund: ”Overkligt”

“Den Zlatan jag lärt känna”

Ibrahimovic var dock inledningsvis vänlig, och ställde frågor om Tomoris privatliv.

– Jag kommer ihåg vårt första möte. Han frågade mig var jag bodde någonstans. Jag svarade honom, och han berättade att det var i en byggnad nära hans, säger Tomori.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
210509 Zlatan Ibrahimovic of Milan during the Serie A match between Juventus and Milan on May 9, 2021 in Turin. Photo: Nicolo’ Campo / BILDBYRÅN

Men det var då Tomori fick reda på vem Ibrahimovic egentligen är – men det absolut skönaste och kaxigaste citatet någonsin.

– Han sa till mig: ”Du vet den svarta byggnaden?”. Jag svarade: ”Ja, jag har sett den”. Då sa han bara: ”Jag bor i den byggnaden, allra högsta upp, så att Gud kan se över hela staden”. 

– Jag kommer ihåg att jag tänkte: ”Det här är precis den Zlatan som jag hört så mycket om på sociala medier”. 

LÄS MER: Tränarikonen Carlo Ancelotti har valt ut sin absoluta drömelva – och en svensk(!) tar plats i superlaget