Tränarikonen Carlo Ancelotti har valt ut sin absoluta drömelva – och en svensk(!) tar plats i superlaget

Carlo Ancelotti är en av världens mest framgångsrika tränare.
Och när han får chansen att ta ut sin drömelva blir den spektakulär.
För här kryllar det av storstjärnor på alla positioner – och en svensk faktiskt.

Det finns få tränare i världen som kan mäta sig med italienaren Carlo Ancelottis helt otroliga meritlista. Han är den tränare som vunnit Champions League flest gånger och han är den ende i världshistorien att vinna ligatitlar i de fem största ligorna i Europa.

Ikonen Ancelotti

Redan som spelare vande Ancelotti sig med att lyfta pokaler då han vann Europacupen två gånger med Milan samt Serie A tre gånger. Spelarkarriären tog sedan slut 1992 och omedelbart tog tränarkarriären vid – och den skulle komma att bli alldeles unik.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Carlo Ancelotti, tränare
130518 Fotboll, Franska Ligan, Brest – PSG: Carlo ANCELOTTI et le trophee hexagoal – 18.05.2013 – Paris Saint Germain / Brest – 37e journee de Ligue1 Photo: Amandine Noel / Icon Sport © BILDBYRÅN – Cop 75 – SWEDEN ONLY

Allt började i Reggiana och sedan snabbt vidare till Parma som var ett fantastisk lag i slutet på 90-talet. Därefter började de stora klubbarna höra av sig till mannen som kallas för ”Don Carlo” när först Juventus och sedan Milan anställde honom.

LÄS MER: Därför förbjöd Henrik Larsson sin egen mamma(!) att se den historiska matchen: ”Jag sa till henne”

Fyra CL-titlar

Det var i Milan som Ancelotti verkligen skulle komma att sätta ett stort avtryck i fotbollsvärlden med dubbla Champions League-troféer på 2000-talet. Efter det har tränarikonen varit runt en hel del och samlat på sig pokaler genom åren hos Chelsea, PSG, Real Madrid, Bayern München, Napoli, Everton och återigen tillbaka i Real Madrid.

Sammanlagt har det blivit fyra Champions League-pokaler och fem ligatitlar som tränare och Carlo Ancelotti har längs vägen fått möjligheten att träna massvis av världsstjärnor. Det är i stort sett omöjlighet att kunna välja ut vilka som varit hans allra bästa spelare men i ett försök att skapa sin egen drömelva så har vi fått ett helt spektakulärt superlag, se det här nedanför.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Carlo Ancelotti, tränare
131210 Real Madrids coach Carlo Ancelotti i matchen i Champions League mellan FC Köpenhamn och Real Madrid 10 december 2013. Foto: Lennart Månsson / BILDBYRÅN / kod LM / 64490

Det är verkligen elva legendariska storstjärnor som tar plats i italienarens egna drömelva över de bästa spelarna som han tränat. Vi får även se en svensk representant bland alla världsspelare i form av Zlatan Ibrahimovic, som öste in mål för Ancelotti i PSG, se det makalösa superlaget här nedanför.

Vad tycker du om den här drömelvan? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: När Zlatan fick nog på planen och José Mourinho bjöd på tidernas tjuvknep mot svensken: ”Blev så arg”

Se elvan:

Carlo #Ancelotti names XI of some of the greatest players he's managed🔥

Posted by FootyRoom on Monday, May 8, 2023