När Zlatan fick nog på planen och José Mourinho bjöd på tidernas tjuvknep mot svensken: ”Blev så arg”

Zlatan Ibrahimovic och José Mourinho har en speciell relation.
Och vi glömmer aldrig när duon bjöd på de mest märkliga bilderna.
Då Mourinho bjöd på tidernas fulknep mot en uppretad ”Ibra”.

Två gånger i karriären har Zlatan Ibrahimovic fått möjligheten att jobba ihop med José Mourinho. Först i italienska storklubben Inter och sedan återförenades duon i England hos Manchester United sju år senare.

Zlatans vädjan

Båda två har ofta pratat öppet om sin nära relation och hur de förstår varandra som människor. Men det finns ett oförglömligt ögonblick från tiden i Inter som säger raka motsatsen om att de ska ha en så fin förståelse för varandra.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Inter, Zlatan Ibrahimovic
Zlatan Ibrahimovic blir duktigt irriterad på planen mot tränaren José Mourinho. FOTO: Twitter

Det var en match 2009 när Inter spelade ligamatch mot Siena och det stod redan klart att Inter vunnit Serie A-titeln den säsongen. Under matchen tittade Zlatan ut mot bänken och ville bli utbytt, men Mourinho vägrade möta svenskens blick eller vädjan om att få lämna planen.

LÄS MER: Ikonen Nils Liedholms avgörande drag för en ung Zlatan Ibrahimovic – som hade kunnat förändra allt

Mourinhos gest

Men Zlatan fortsatte visa med hela sitt kroppsspråk att han ville kliva av – då svarade istället portugisiske demontränaren med tidernas fräckaste fulknep, se videon här nedanför. Mourinho bytte ut båda lagkamraterna Luis Figo och Mario Balotelli men lät ”Ibra” vara kvar på planen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

José Mourinho, Inter
100521 Fotboll, Inter, träning: Jose Mourinho, tränare © BildbyrÂn – Cop 7 SWEDEN ONLY

Senare i matchen gjorde även Zlatan mål och tittade på nytt ut mot bänken. Då tog Mourinho det ännu längre genom att byta ut målvakten Julio Cesar med sitt tredje och sista byte för att tvinga kvar svensken på planen i alla 90 minuter, se videon här nedanför.

”Var väldigt arg”

Mourinho skulle ändå få rätt till slut då Ibrahimovic vann skytteligan med ett måls marginal när säsongen summerades. Flera år senare avslöjade Inter-tränaren varför han tvingat Zlatan att spela hela matchen.
– Han var väldigt arg och upprörd när han konfronterade mig. Han skrek åt mig: ”Vi är mästare och jag hjälpte dig att bli mästare, nu är det ingen som hjälper mig. Jag vill bli utbytt”, berättar portugisen för Sky Sports.
– Men jag låtsades som att jag inte förstod honom. Jag svarade: ”Va, vadå? Vill du dricka, vill du ha lite vatten? Här, ta lite vatten och spela vidare”, så jag kastade en vattenflaska till honom. Bara några minuter senare gjorde han ett vacker mål.

LÄS MER: När Zlatan fick norrmännen att slita av sig lusekoftorna i ilska och blev avskydd i hela landet: ”En arrogant skithög”

José Mourinho erkänner också att han har ett speciellt band med Zlatan Ibrahimovic.
– En spelare som gav mig så mycket som Ibra gjorde kommer för alltid ha en plats i mitt hjärta. Han gjorde oerhört mycket för Inter och Inter gjorde mycket för honom. Jag gillar honom. Vi träffas varje gång vi har en chans till det och jag önskar honom allt det bästa – förutom när jag spelar mot honom. Han är väldigt speciell, en av världens bästa anfallare, säger tränarikonen i intervjun.

I dag är båda två tillbaka i Italien igen där Zlatan spelar för Milan och Mourinho är tränare för Roma.

Visst är det här så kyligt gjort av José Mourinho mot Zlatan? Dela artikeln och säg din åsikt!

Se videon:

Se videon: