Zlatan Ibrahimovics son uttagen till svenskt landslagsläger – förbundskaptenens stora hyllning: ”Bra avslutare”

Snart finns det inte längre bara en Ibrahimovic som spelat i blågult.
Zlatan Ibrahimovics son Vincent Ibrahimovic har blivit kallad till ett landslagsläger.
– Han är en av 66 spelare jag ser fram emot att träffa, säger Axel Kjäll, förbundskapten.

Zlatan Ibrahimovic la fotbollsskorna på hyllan tidigare i år. Efter en säsong som kantades av många skador och lite speltid för ”Ibra” beslutade han sig för att avsluta sin magnifika karriär, 24 år efter sin a-lagsdebut i Malmö FF.

Ibrahimovics avsked

Zlatan tackade för sig i samband med AC Milans säsongsavslutande match mot Hellas Verona. På storslaget vis klev Ibra in på innerplan efter matchen, till publikens stora jubel, och höll ett fint tal.
Ibrahimovics sista framträdande i det svenska landslaget blev i EM-kvalet mot Belgien den 24 februari 2023, då han byttes in i den 73:e minuten. matchen slutade 3–0 till Belgien.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zlatan Ibrahimovic, fotboll
230604 Zlatan Ibrahimovic of AC Milan during his honoring after the Serie A football match between AC Milan and Hellas Verona on June 4, 2023 in Milan. Photo: Matteo Gibraudi / BILDBYRÅN / kod XZ / XZ0108

Många trodde nog det var det sista vi skulle få se av en Ibrahimovic i blågult. Men icke. Zlatans son Vincent Ibrahimovic har nämligen blivit uttagen i den 66-manna trupp av spelare födda 2008 som kommer genomföra ett träningsläger på Bosön i 4–7 december. Vincent tillhör till vardags Milans ungdomsakademi.
– Vi har ett större läger med syfte att utbilda och titta på spelare födda 2008 i vår landslagsmiljö. Vincent Ibrahimovic tillhör AC Milans organisation som är en stark akademi och är en av 66 spelare som jag ser fram emot att träffa på Bosön här under lägret i början på december, säger förbundskaptenen Axel Kjäll enligt Sportbladet.

Vincent hyllas

Det är första gången någon av Zlatans söner är uttagna landslagssammanhang. Nu handlar det alltså om P15-landslaget.
– Jag förstår att det blir uppståndelse kring uttagningen av Vincent Ibrahimovic. Hans pappa är en av de bästa svenska spelarna genom tiderna och nu är det första gången Vincent Ibrahimovic är med, säger Axel Kjäll till kvällstidningen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Vincent Ibrahimovic, fotboll
200106 Vincent Ibrahimovic ahead of the Serie A match between Milan and Sampdoria on January 6, 2020 in Milano. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92428

Kjäll har fått en bra uppfattning av Vincent som spelare och hyllar den unge talangen.
– Utifrån de matcherna jag har sett på video är han en central mittfältare som är duktig i sitt passningsspel, bra på att orientera sig på planen och även en bra avslutare, säger förbundskaptenen.

Zlatans äldsta son Maximilian Ibrahimovic, 17, spelar i Milans U18.

LÄS MER: Jättehånet mot Zlatan Ibrahimovic efter kaxiga utspelet – som får ”Ibra” att äta upp sina ord omedelbart

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev