Zlatan Ibrahimovics nya attack mot Frankrike – svarar med klockrena orden: ”För att ni inte har…”

Zlatan Ibrahimovic kommer för alltid bli ihågkommen för sin tid i PSG.
Han själv har heller inte glömt det och skickar nu en ny passning till sitt förra hemland.
– Allt har kollapsat sedan jag lämnade, säger han i en intervju med franska Canal+.

Han gjorde otroliga 156 mål och 61 assist på 180 tävlingsmatcher för PSG under åren 2012-2016. Zlatan Ibrahimovic satte verkligen sitt stora avtryck på fransk fotboll och förändrade Ligue 1 till något helt annat.

Zlatans storhet

Svenske anfallsstjärnan namngav även ett helt nytt ord på franska, nämligen verbet ”zlatanera”, som innebär att dominera något. Sedan dess har det gått sex år utan ”Ibra” och mycket har hänt i den franska ligafotbollen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
211201 Zlatan Ibrahimovic of Milan celebrates the 1-0 goal during the Serie A match between Genoa and Milan on december 1, 2021 in Genoa. Photo: Image Photo / Bildbyrån

Miljardprojektet PSG har fortsatt att växa och klubben har prenumererat på liga- och cuptitlar senaste åren. Världsspelare som Kylian Mbappé, Lionel Messi och Neymar har fyllt svenskens skor i Paris och underhåller den franska publiken på veckobasis.

LÄS MER: Nya bilderna på Zlatan Ibrahimovic i Italien – och egna orden från ”Ibra” som kan avslöja hans framtid?

”Har kollapsat”

Men Zlatan har inte glömt sin tid i Frankrike och riktar nu en ny känga till sitt gamla hemland. I en tv-intervju med franska Canal+ säger 41-åringen att landet tappat allt sedan han flyttade från Paris.
– Sedan jag lämnade Frankrike har allt kollapsat. Ni har ingenting mer att prata om i landet. Frankrike behöver mig, men jag behöver inte Frankrike, säger Ibra i intervjun, se videon här nedanför.
– Även om ni har Mbappé, Neymar och Messi så hjälper det inte.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
Zlatan Ibrahimovic, Milan. FOTO: Canal+/Twitter

Intervjuaren, som är förre Ligue 1-spelaren Olivier Dacourt, frågar sedan varför det är så. Då har Zlatan redan laddat upp med det perfekta svaret och smashar in sitt förberedda citat, se här nedanför.
– För att ni inte har Gud, svarar han.

LÄS MER: Sanningen bakom Zlatans mystiska tatueringar som chockade en hel värld – och sedan försvann spårlöst

Intervjun är bara en liten försmak som Canal+ lagt ut på Twitter och i veckan kommer en längre intervju publiceras med Zlatan Ibrahimovic. 41-åringen är just nu knäskadad och rehabiliterar sig för att återvända till spel för Milan i Serie A efter årsskiftet.

Vad tycker du om Zlatans pik till Frankrike? Dela artikeln och säg din åsikt!

Se videon: