Zlatan Ibrahimovics helt oväntade svar – förvånar alla efter känsliga frågan om Messi och Ronaldo: ”För mig så…”

Lionel Messi eller Cristiano Ronaldo.
Det har länge varit den stora debatten i fotbollen.
Men när Zlatan Ibrahimovic ger sitt svar så förvånar han alla.

I snart 20 års tid har det varit en enda stor debatt inom världsfotbollen, vem som egentligen är bäst. Lionel Messi och Cristiano Ronaldo erövrade sporten, prenumererade på Ballon d’Ors, och har båda vunnit i stort sett allting som går att vinna.

Stora debatten

Både Messi och Ronaldo har länge varit två av jordens absolut kändaste personer, och har tagit sporten till helt nya nivåer. Båda har slagit rekord efter rekord, vunnit titlar efter titlar, och har både sporrat och triggat varandra till nya höjder. Men vem som egentligen är bäst har länge varit en vattendelare.

Zlatan Ibrahimovic hade alltid konkurrens med de bägge superstjärnorna under sina år som proffsspelare, så han om någon borde kunna ge ett svar på vem som egentligen är den bästa. Men när Zlatan, i en intervju med den brittiske journalisten Piers Morgan, fick en fråga om vem som egentligen är den bästa han sett spela, så förvånade svaret många.

Svaret på känsliga frågan

Svensken valde nämligen att inte nämna varken Messi eller Ronaldo – utan i stället den brasilianske Ronaldo Nazario.

– För mig är den bästa någon som förändrade sporten. Den som du ser som en ung supporter, och du vill bara göra exakt vad den gör. För mig är Ronaldo, när han kom ut, han var annorlunda, säger Zlatan.

Zlatan Ibrahimovic, fotboll
240107 Zlatan Ibrahimovic of AC Milan during the Serie A match between Empoli and AC Milan on January 7, 2024 in Empoli. Photo: Image Photo / Bildbyrån

Ibrahimovic minns hur han försökte efterlikna Ronaldo så mycket som möjligt. 

– Jag kommer ihåg när jag var liten. När jag såg hans matcher, och på den tiden hade vi bara Youtube, så vi kunde se hans tricks och hans dribblingar, och hans mål. Alla vi kollade honom på Youtube, och det fanns inte ens på mobilen. Vi satt i skolan och kollade på datorerna, och studerade alla hans tricks, alla hans dribblingar. Och sen gick vi ut och försökte göra samma sak, säger han, och fortsätter:

– För mig så förändrade han saker. Och han spelade inte fotboll, han var fotboll. 

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev