Zlatan Ibrahimovics första ord om omtalade besöket i Qatar – svarar med utspel om VM: ”Det här kommer…”

Zlatan Ibrahimovic fick många ögon på sig när han var på plats under VM-finalen.
Nu uttalar han sig för första gången om besöket.
Med en rejäl hyllning till mästerskapet.
”Oförglömligt”, skriver han.

Inför, under och efter VM-finalen mellan Argentina och Frankrike i söndags så fastnade tv-kameran vid mer än ett tillfälle på vip-läktaren. Där var det minst sagt kändistätt, och några av de allra största legendarerna från fotbollshistorien var på plats i Qatar, och Zlatan Ibrahimovic var inget undantag.

Första orden om besöket

Ibrahimovic var ditbjuden av PSG:s president Nasser Al-Khelaifi, och syntes på bild med bland andra frun Helena, men även Juventus-stjärnan Paul Pogba och tennisikonen Novak Djokovic. Ibrahimovic fick många rubriker kring sig under besöket, dels för att Qatar kritiserats så hårt inför och under mästerskapet, men även för hur han agerade under matchen.

Zlatan Ibrahimovic
Zlatan Ibrahimovic tillsammans med sin fru Helena Seger på läktaren under VM-finalen. FOTO: Bildbyrån

När det stod klart att Argentina var världsmästare så var känslorna starka på många håll. Men Ibrahimovic var helt oberörd på läktaren, samtidigt som Lionel Messi sjönk ner på knä och omfamnades av lagkamrater. På sociala medier tolkade många det som att Zlatan ville att Frankrike skulle vinna, och att han inte unnade Lionel Messi framgången. Ibrahimovic har dock varit tyst om sitt besök på VM-finalen, fram till nu.

LÄS MER: Haalands mäktiga hyllning till Zlatan – vill nu göra det som svensken aldrig lyckats med: ”Alla vet att…”

Zlatans hyllning

Zlatan Ibrahimovic har på sociala medier lagt ut en bild på honom, tillsammans med PSG-bossen Al-Khelaifi och Novak Djokovic, där han hyllar Qatar och världsmästerskapet till skyarna.

”Tack för en oförglömlig vistelse och en VM-final i Qatar som kommer att stanna kvar i historieböckerna för evigt”, skriver han till bilden.

Foto: Twitter

Bilden i sig är inte helt okontroversiell. Al-Khelaifi är ordförande för Qatar Sports Investment, och bakom många av de investeringar som görs i landets idrottssatsningar. För bara någon vecka sedan var han tydlig med att de omtalade One Love-bindlarna inte hör hemma under ett VM, och att politik och sport absolut inte har någonting med varandra att göra.

Novak Djokovic har även han varit omtalad under året. Han tvingades avstå från Australian Open då han inte vaccinerat sig mot Covid-19, och sedan dess har han fortsatt att vägra visa dokumentation för huruvida han är vaccinerad eller inte.

LÄS MER: De kräver nu en offentlig ursäkt från Lionel Messi och Argentina – efter olämpliga hånet: ”Förolämpade oss”