Haalands mäktiga hyllning till Zlatan – vill nu göra det som svensken aldrig lyckats med: ”Alla vet att…”

VM i Qatar är över, och nu väntar återigen tätt matchande i Premier League när ligan drar igång på annandag jul.
Erling Haaland toppar skytteligan, och lär göra fler mål innan säsongen är över.
Norrmannen har nu berättat hur han inspirerats av Zlatan, samt hur han vill lyckas göra det som svensken aldrig lyckats med.

Under sommaren 2022 anslöt den norske stjärnanfallaren Erling Haaland till Premier League och Manchester City, efter att ha lämnat Borussia Dortmund i tyska Bundesliga. Och det har blivit omedelbar succé för 22-åringen som på endast 14 matcher dunkat in hela 18 mål. Med det toppar han skytteligan.

Haalands hyllning

Trots sin unga ålder så har Haaland redan lyckats med bedriften att göra hisnande 158 mål på 200 seniormatcher, och det finns inget som tyder på att målproduktionen kommer att avta för norrmannen.

Annons: Hajper sponsrar Släpp Sargens Drömresa – just nu får alla nya kunder ett välkomsterbjudande

Artikeln fortsätter efter bilden.

Kanske har han en viss Zlatan Ibrahimovic att tacka för sina prestationer, då han inspirerats stort av svensken.
– Jag har sett mycket av de bra sakerna han gör. Hur han spelar, hans mentalitet att komma från ingenting i Malmö, hur han jobbade arslet av sig som ung i Malmö, säger Haaland i en intervju med Viaplay.

LÄS MER: Björn Ferrys stenhårda dom om Stina Nilsson – kräver nu en högdramatisk förändring: ”Jag vet inte varför, men…”

”Min största dröm”

Haaland avslöjar även hur han vill lyckas med det som Zlatan Ibrahimovic aldrig lyckats med under sin långa och mycket framgångsrika karriär, nämligen att vinna Champions League.
– Alla vet att min största dröm är att få vinna Champions League. Förhoppningsvis gör jag det. Det är en turnering jag har tittat på så länge jag kan minnas där de bästa lagen vinner. Förhoppningsvis kan jag lyfta pokalen någon dag, säger han.

LÄS MER: VM-guldhjälten Emiliano Martinez avslöjar sanningen bakom helmärkliga gesten: ”Jag gjorde det för att…”