De kräver nu en offentlig ursäkt från Lionel Messi och Argentina – efter olämpliga hånet: ”Förolämpade oss”

Argentina vann sitt efterlängtade VM-guld i söndags.
Och Lionel Messi fick äntligen lyfta den gyllene pokalen.
Men nu krävs världsmästarna på en offentlig ursäkt efter sitt ilämpliga beteende.

En saga fick sitt perfekta slut på söndagskvällen när världens bästa fotbollsspelare Lionel Messi äntligen fick lyfta den enda pokalen han saknat under karriären. Slutligen fick han ta emot den så åtråvärda VM-pokalen och titulera sig som världsmästare för allra första gången.

Argentinas hån

Argentinarna firade som aldrig förr på innerplanen och sedan vidare in till omklädningsrummet efter första VM-guldet på 36 långa år. På vägen dansade och hoppade världsmästarna förbi journalisterna i den mixade zonen, ledde av lagkaptenen och den stora fixstjärnan Messi.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Lionel Messi, Argentina
221218 Lionel Messi of Argentina kisses the FIFA World Cup Trophy after the FIFA World Cup 2022 final between Argentina and France on December 18, 2022 in Doha. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0415

Spelarna struntade i att svara på några frågor utan sjöng istället olämpliga hånramsor mot de argentinska journalisterna på plats i Qatar.
”Jag bryr mig inte om vad de där jävla journalisterna säger, födda av horor…”, lät det i en av sångarna, se videon här nedanför.
”Stötta laget in i döden, eftersom jag älskar Argentina”, sjöng även spelarna.

LÄS MER: Omtalade bilderna på Zlatan under VM-guldfirandet – alla säger samma sak om honom: ”Han ville nog att…”

Ursäkt av Messi

Argentinska tidningar skriver att orden var riktade mot egna hemlandets pressfolk efter flera år av kritik och falska nyheter, enligt spelarna själva. Nu reagerar journalisten Gianni Merlo, ordförande för Internationella sportjournalistförbundet (AIPS), starkt och kräver en offentlig ursäkt från Argentina och framförallt Messi.
”Lionel Messi är tveklöst nummer ett i fotbollen, lagkaptenen för Argentina som vann VM. Men just av den anledningen borde han be om ursäkt å hela lagets vägnar för den sång där han och hans lagkamrater förolämpade oss journalister”, skriver Merlo i ett öppet brev på AIPS officiella webbplats.
”Utöver att vara stora spelare måste de också vara förebilder, de har blivit rika tack vare många andra.”

Artikeln fortsätter efter bilden.

Lionel Messi, Argentina
221218 Lionel Messi of Argentina celebrates with the FIFA World Cup Trophy after winning the FIFA World Cup 2022 final between Argentina and France on December 18, 2022 in Doha. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0415

Italienaren utvecklar sedan sin kritik i en intervju med Dagens Nyheter.
– Jag tyckte att det var min plikt som ordförande för AIPS att markera starkt. Vi kommer även att skriva till det argentinska fotbollsförbundet, för det var inte bara spelarna utan också ledare i förbundet som sjöng den här sången (se videon här nedanför), säger han till DN.
– Spelarna kom in i mixade zonen, men i stället för att svara på frågor förolämpade de oss. Det är ett val som vi inte kan acceptera. För om vi accepterar det här, då är det lika bra att vi inte är på plats.

LÄS MER: VM-guldhjälten Emiliano Martinez avslöjar sanningen bakom helmärkliga gesten: ”Jag gjorde det för att…”

Merlo ser en dyster utveckling där idrottare med stor makt piskar upp stämningen mot journalister via sociala medier och andra kanaler.
– Om vi tillåter det här, då kan alla framöver bara gå rakt igenom mixade zonen och säga att vi är, ursäkta mig, ”horungar”. Men jag har aldrig varit det. Om vi accepterar det här är vi förlorade, säger han i intervjun.

Tycker du att Lionel Messi borde be om ursäkt? Dela artikeln och säg din åsikt!

Se videon: