Zlatan Ibrahimovic toksågar Manchester United – dissar klubbens mentalitet: ”De lever för mycket på det”

Ole Gunnar Solskjaer fick sparken från Manchester United.
Nu sågar Zlatan Ibrahimovic hela klubben.
– De pratar för mycket om de förflutna, säger ”Ibra”.

Helgens storförlust mot nykomlingen Watford fick bägaren att rinna över och Ole Gunnar Solskjaer fick lämna sin post morgonen därpå. Det har sedan tidigare stått klart att Ed Woodward, vice ordförande i Manchester United, lämnar klubben vid årsskiftet.

”Måste rensa skallen”

Två personer som har en stor historia inom Manchester United – och kanske precis det som behövs för klubben att ta nästa steg. I alla fall om man tolkar Zlatan Ibrahimovic som menar att klubben lever för mycket på gamla meriter.

– De pratar för mycket om det förflutna. När jag var där sa jag att vill fokusera på nutiden och skriva min egen historia, säger den svenske superstjärnan till The Guardian.

170226 Manchester Uniteds Zlatan Ibrahimovic under finalen i engelska ligacupen mellan Manchester United och Southampton den 26 februari 2017 i London. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

”Ibra” tycker att mentaliteten påverkar klubbens involverade, på ett negativt sätt.

– När du får höra för mycket om det blir det som en loop i huvudet. Du kommer tänka på det hela tiden eller åka till ett sjukhus och rensa skallen, säger han.

Men Ibrahimovics tid i Manchester United var relativt lyckosam. Svensken vann flera titlar, ligacupen och Europa League, under sin debutsäsong 2016/17 men inte de som väger tyngst.

Sågar Premier League

– Men det var en bra erfarenhet att spela i Manchester United. Det är en fantastisk klubb.

Inför svenskens flytt till England har det varit ett återkommande tema i media att Zlatan Ibrahimovic inte vågar komma till Premier League, och att han inte presterar mot engelskt motstånd i Europa-turneringarna.

Kritik ”Ibra” alltid slagit ifrån sig – och nu sågar han ligans kvalité.

– Kvalitén (i Premier League) är överskattad, teknikmässigt. Men ligan har andra kvalitéer och framför allt farten. Du kan vara världens bästa spelare men om du inte har farten blir det tufft.

170226 Manchester Uniteds Zlatan Ibrahimovic under finalen i engelska ligacupen mellan Manchester United och Southampton den 26 februari 2017 i London. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic tillhörde Manchester United mellan åren 2016 till 2018. Svensken ådrog sig en svår knäskada under våren sin första säsong, som höll honom borta från spel i över ett halvår.

LÄS MER: Zlatans egna förklaring till attacken mot Spanien – gjorde det för att skydda medspelare: ”Jag skäms inte”

Få våra nyhetsbrev!